MIN UGE: Gunvor Reynberg

MANDAG Der er dem, der siger, at det er spild af liv at sove. Men jeg har brug for otte timers søvn og synes tiden er givet godt ud. Ofte vågner jeg op med løsningen på noget, jeg har bokset rundt med. Det skete for eksempel mandag morgen, hvor jeg frisk og udhvilet kunne lægge sidste hånd på et manuskript til Vendsyssel Teater. En juleforestilling, jeg har siddet og svedt over hele sommeren. Underligt at skrive om sne og kulde i 30 graders varme.

 

TIRSDAG Jeg er, ligesom min mand, uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Men da det stort set er umuligt at leve af at være freelanceskuespillere, arbejder vi begge ved siden af som instruktører og forfattere. Når man sidder meget ved en computer, er man nødt til at passe på sin krop, så jeg startede dagen med en løbetur rundt om Degnemosen og forbi Rødkilde Skole, hvor vores tre børn har gået. Som barn af en skolelærer, har jeg altid bakket op om folkeskolen og mener, at den er en af årsagerne til, at mine børn er blevet gode til at omgås mennesker med vidt forskellig baggrund. Resten af dagen arbejdede jeg på en sang til en stor musical, jeg skriver til Eventyrteatret. Den Magiske Maske handler om Christian d. 7. og bliver opført i Glassalen i Tivoli til efteråret.

ONSDAG I september har jeg premiere på en revy i Vejle, hvor jeg blandt andet skal lave et nummer, hvor jeg spiller blokfløjte, hvilket kræver, at jeg øver mig en del. Jeg lukker vinduerne trods sommervarmen, for godt nok gik jeg til spil som barn og synes stadig det lyder rimeligt godt, men mine naboer er måske ikke helt enige.

TORSDAG Trodsede hedebølgen og trænede i mit fitnesscenter i Kronen. Man tænker gode tanker, når man bevæger sig, jeg tror faktisk, jeg har fået ideen til plottet i min næste bog. Den bliver nummer fem i min humoristiske børnebogsserie: ’Os i 3.u’.

FREDAG Fordelen ved at være freelancer er, at man har frihed til selv at planlægge sin dag. Ulempen er, at arbejdet tit kommer i bunker. Jeg er lige nu igang med: prøver på Vejle revyen, planlægning af revy på Bornholm til næste sommer, manuskript til Eventyrteatret, forberedelse til en forestilling på Randers Teater, synopsis på en kortfilm – plus det løse.

I dag fik jeg lavet aftale med en scenograf, snakket kostumer med Pernille Schrøder (som skal være med i Vejlerevyen) og drukket kaffe med en filminstruktør på Frk. Jensens Fristelser, – dejlig lille café på Grøndal Station.

LØRDAG I dag trænede jeg sammen med min mand. Det lyder dukset, men jeg har trænet i 28 år, blandt andet grundet en skæv ryg, og jeg vil blive ved med det, til jeg skal bæres ned fra crosstraineren. Resten af dagen forsøgte jeg at lade være med at tænke på arbejde, men som forfatter dukker der konstant nye ideer op, og som skuespiller kværner tekster, man skal lære, rundt i ens hoved.

SØNDAG Vi drak morgenkaffe og læste avis i haven, og blev kun forstyrret af Benny, vores egern, og busserne der larmede. Håber, at det er rigtigt, at man forsøgsvis vil lave 2A om til en elbus. Vi købte vores store, gamle villa på Primulavej, da vi kom fra Aalborg Teater i 1994. Folk advarede os mod at bruge næsten en million på et hus, fordi vores branche er så usikker som den er. Vi lyttede heldigvis ikke til advarslerne. Gik i seng omkring midnat, (som teatermenneske er man sjældent søvnig før) og så frem til otte timers spændende søvn.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bliv verdensmester i badedyrsrace i Amager Strandpark

Metropassagerer i panik i varmen