MIN UGE I VANLØSE: Pernille Sand

MANDAG Mandag morgen er ikke den bedste morgen hjemme hos os – alle er trætte og kæmper med at komme op. Der har været mange sociale arrangementer i weekenden, så denne mandag morgen er ekstra hård. Heldigvis er det nu den sidste uge før sommerferien starter, og vi kommer op og afsted til skole og arbejde med tanke om at den krævende hverdag snart sættes på pause. Jeg arbejder på Sprogcenter Furesø i Farum, hvor jeg underviser voksne udlændinge i dansk. I dag har vi arrangeret at besøge syriske Manal i hendes hjem i Værløse. Det er superhyggeligt og alle vi gæster bliver stopfodret med kaffe, kage og andre lækkerier.

Jeg bor på Egholmvej med min mand, forfatter Peter Grønlund, og vores to børn; Anton på 13 år og Mille på 16.

Sidst på eftermiddagen kommer jeg i gang med min store passion: linoleumstryk! Jeg arbejder med flerfarvet linoleumstryk – se min instagram: https://www.instagram.com/persilleand/ hvor man kan se de forskellige stadier i processen med reduktionstryk. Jeg ELSKER at lave trykkene og er faktisk ret afhængig af at lave dem. Mine motiver er hovedsagelig steder i København og mennesker med interessante ansigter (rynker og masser af skygger: Ja tak!)

 

TIRSDAGBliver vækket af en sms fra min chef; jeg skal være vikar i dag og kan se frem til en arbejdsdag på over ni timer (11 – 20.15). Nederen, som de unge siger (eller sandsynligvis sagde for flere år siden!) Dagens lyspunkt er, at der er landskamp, som jeg godt nok må snige mig til at se på arbejde (Shh… sig ikke noget til min chef, OK?)

Heldigvis har jeg tid inden arbejde til at trykke farve nummer 6, som er den sidste farve på mit linoleumstryk. –Det bliver rigtig flot! Processen og det endelig resultat bliver straks lagt på Instagram og jeg glædes over hvert eneste like! Indrømmet: jeg er ikke kun afhængig af at lave min grafik, jeg er også ret afhængig af at få likes (jeg ved godt, at det er lidt patetisk – men hvad der står skrevet i Vanløse Bladet, bliver i Vanløse, ikk?)

 

ONSDAGJeg har en kort arbejdsdag og nyder at kunne gå hjem i 13-tiden; det er længe siden, det sidst er sket og det er skønt! Jeg får lige tid til en lille lur inden jeg og min mand skal hen på Katrinedal Skole og gøre klar til receptionen til aftenens dimission. Vores datter dimitterer sammen med alle sine dejlige klassekammerater.

Dimissionen byder på mange gode indslag; bl.a. nogle meget talentfulde elever synger og spiller for os og lærerne har lavet et eventyr om det foregående skoleår på ’Kongeriget Katrinedal’. Det er en sjov og rørende aften, hvor vi tager afsked med forældre, børn og lærere, som vi nu har kendt i årevis. Det har været ti gode år på Katrinedals Skole.

TORSDAG

Min sidste arbejdsdag inden sommerferien. Yes! Vi holder afslutningsfest for kursisterne på min sprogskole og bagefter sommerfrokost med alle ansatte. Det er rigtig hyggeligt men også lidt vemodigt, da vi har været igennem en fyringsrunde og i dag siger farvel til fire kolleger.

Jeg kommer hjem først på aftenen og får tid til at starte på at trykke et nyt reduktionstryk. Det er et portræt af Dan Turèll, og jeg har glædet mig til vat komme i gang med det. Den første farve er sart rosa, som bl.a. skal være Turèlls læber og øjenkroge. Jeg får også lige lagt en kort historie op om det på min Instagramprofil.

FREDAG

Aaaah! Den første feriedag. Jeg starter dagen med at bliver klippet hos Mary’s Hairstyle af min dygtige frisør Kame. Er det ikke bare et perfekt frisør-navn?

Jeg shopper bikini med min datter i Kronen. I morgen går turen til Kreta, så selvfølgelig skal badetøjet være i orden (jeg bruger samme badedragt som sidste år, men det er OK – der er alligevel ikke en kæft, der kigger på mig, når jeg står ved siden af to 16-årige tøser!)

Der bliver heldigvis også lige tid til at trykke farve nummer to på mit Turèll tryk.

LØRDAG

I dag går turen til Kreta. Jeg vågner allerede klokken 6 om morgenen, fordi jeg er spændt og stadig mangler at få pakket færdig. Jeg når lige en tur i Kronen, hvor jeg køber en rejseguide til Kreta og lidt andre småting. Jeg slår også lige et smut indenom biblioteket, for at aflevere en bog. Trappen op til biblioteket er mig yndlingssted i Vanløse, fordi der hænger et fantastisk maleri af Thomas Kluge – jeg fyldes af glæde hver eneste gang jeg ser det maleri.

Jeg skal til Kreta med min datter, hendes veninde Nikoline og venindens mor Katharina (som også er min veninde); fire Vanløse-chicks på tur! Mille og Nikoline mødte hinanden i maj 2008 på fritidshjemmet Randbøllen og har gået i klasse sammen i 10 år. Nu er de færdige med folkeskolen og vi slutter af med denne mor-datter-tur. Det kan kun blive fantastisk. Min mand kører os alle til lufthavnen og eventyret kan begynde!

SØNDAG

Kreta. Ferie. Woohoo!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

MIN UGE Tine Kristensen

MIN UGE I VANLØSE: Gitte Hedeby