Tine Kristensen er præst i Grøndalskirken. Foto: Martin Sørensen

MIN UGE Tine Kristensen

MANDAG

I dag mandag, er min første dag på arbejde efter tre dejlige ugers ferie. I år har jeg forsøgt at holde ferie uden at tage computer og arbejdstelefonen med. Og for første gang i meget lang tid, oplevede jeg at blive helt tom i hoved, imens jeg bare lå i skyggen og kikkede op i himlen, imens jeg lyttede til fuglene.

Men nu er jeg hjemme igen, imens min mand Kim, vores ældste søn Frederik på 24 år og vores lille nye hund Tinka på 7 måneder foresætter ferien, en uge mere, i vores fritidshus.

Jeg begynder dagen med en kop te og glæder mig til at åbner computeren for at se hvor mange mails jeg skal svare på denne formiddag. Mandag har kirken altid lukket, men det betyder ikke at jeg har fri, men det betyder at jeg kan arbejde hjemme. Selvom om jeg ikke bor i sognet, har jeg min daglige gang i Grøndalskvarteret hvor jeg efterhånden kender rigtig mange sognebørn.

Efter at have besvaret mail til et godt stykke over frokost, spiser jeg en dåse ananas og et glas oliven til frokost fra gemmeren i skabet, for jeg har endnu ikke købt ind efter ferien. Derefter tager jeg min bil og kører ud til Brønshøj bibliotek for at hente de bøger vi i morgen skal udlevere til læsekredsen. Den første tirsdag i måneden mødes kirkens læsekreds nemlig og taler om månedens bog. Denne sommer har vi læst novellesamlingen Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen af Jan Sonnergaard og jeg er meget spændt på hvad deltagerne mener om bogen. Sidste sommer læste vi Brødrene Karamazov af Dostojevski og det var en meget stor succes.

Efter at have hentet bøgerne som den søde bibliotekar har hjulpet os med at få fat i, kører jeg hen på den lokale tank lige ved kirken og tanker min bil, for jeg ønsker at støtte de lokale forretningsdrivende i Grøndal.

Derefter ringer jeg til min yngste søn Kristoffer på 22 år og aftaler at spise sammen med ham, at han og hans kæreste Anna og deres lille søn Alfred på 7 måneder, vores første barnebarn, og jeg køber mad med hjem.

 

TIRSDAG

Tirsdag begynder jeg dagen med lidt morgen yoga, meditation og morgen andagt for at opnå den rette ro og balance. Efter et hurtigt bad hopper jeg på cyklen med bøgerne til læsekredsen i cykelkurven. Jeg er begyndt at cykle fordi parkeringsforholdene ved kirken er helt umulige, og det kæmpe vejarbejde gør det ikke bedre. På Kongens Nytorv overhaler jeg en ældre herre på cykel og det sker lidt senere igen. Pludselig sker der noget og jeg rives ud af mine tanker, en bil kører ind i en af de holdende biler på Hillerødgade lige for næsen af mig. Og hurtigt iler der hjælpere til stedet. Heldigvis er det ikke alvorligt, men røgen står op fra motoren. I det samme møder jeg atter manden på cykel og spørger ham hvor han er på vej hen. Han fortæller at han bor i Tåstrup men cykler ca. 30 – 40 kilometer om dagen i stedet for at gå i træningscenter.

Da jeg ankommer til kirken sidder oplevelsen af ulykken stadig i mig. Jeg oplever nemlig ofte at der sker ulykker på de to veje der omkredser kirken.

I læsekredsen er der som jeg havde forventet ret delte meninger om bogen, og flertallet oplevede ikke ligefrem at det var opmuntrende læsning. Efter læsekredsen havde jeg en sjælesorgssamtale hvilket jeg har mange af og det er noget af det jeg holder meget af ved mit arbejde.

Om aften spise jeg igen med min søn, svigerdatter og barnebarn nu bare hos dem.

 

ONSDAGOnsdagen er godt fyldt med aftaler og jeg kommer ud af døren uden morgenmad. Jeg har møde med Stine som er vikar præst for Ulla Toft der er på barsel med sit femte barn. Vi skal aftale hvordan vi skal reklamere for Gravid samtaler som er et nyt tilbud i folkekirken. Vi oplever nemlig ofte når vi har dåbssamtaler at især mødrene går med mange tanker om livet og døden.

Senere har jeg to dåbssamtaler og en bisættelsessamtale. En samtale er forudsætning for at man kan lave et godt ritual.

Arbejdsdagen sluttede for mit vedkommende kl. 19, hvor jeg tog bussen hjem fra kirken. Ved busstopstedet oplevede jeg at to piger gik forgæves til Menu. De havde ikke opdaget at den var lukket og jeg tænkte ligt over hvor trist der er når butikker lukker i lokal område.

 

TORSDAG

var igen en dag der begyndte med ugens faste morgenmøde kl. 9.00 og derefter gik det slag i slag med dåbssamtaler og møder. Boghandleren Henrik Dahl havde forsøgt at få fat i mig hele ugen og endelig lykkedes det. Vi har indledt et strategisk samarbejde for at styrke samarbejdet i lokalområdet og det har indtil videre været en succes.

Om aftenen kommer min mand hjem og vi gør hele lejligheden rent og planter altankasser om.

FREDAG

Fredag skal jeg have skrevet alle talerne færdig til weekendens tjenester og sikre at organisterne har modtaget salmerne. Imens jeg sidder og skriver ringer der en fra Ålborg graver kontor og siger at de har fået et simkort på mit nummer tilsendt af TDC til en ny medarbejder. Og så må jeg i gang med kirkens IT-tjeneste igen.

Hele dagen går med at skrive og forberede mig til weekendens arbejde.

Weekenden begynder lørdag med dåb efterfølgende havebrylluppet i Vanløse og ender med en bisættelse.

Vejret skifter igennem dagens forløb fra sol til skyet med sol til totalt overskyet til regn, og så skinner solen sandelig da vi går ud af kapellet. Cirklen er fuldendt.

På vej hjem fra kirken ringer min ældste søn, og jeg kører forbi ham til en kop kaffe

 

SØNDAG slutter med en dejlig højmesse, hvor vi døber to skønne små drenge og efter at have talt med menigheden kan jeg tage hjem og slappe af efter den første uge efter ferien.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Atter venteliste for børn fra København

MIN UGE I VANLØSE: Pernille Sand