Nominer det bedste læsested på Instagram, så deltager du i konkurrencen om boggaver til en værdi af 1000 kroner. Foto: Thomas Søndergaard

Hvor ligger byens bedste læsested?

Har du et foretrukkent sted at læse, så skal du læse med her.

For andet år i træk kårer Københavns Biblioteker nemlig ’Byens Bedste Læsested’. Det sker via en konkurrence, hvor alle læselystne københavnere kan deltage og nominere deres eget personlige favoritsted til læsning i byrummet.

Konkurrencen sætter fokus på, at læsning kan foregå mange forskellige steder – på farten eller med plads til fordybelse. Målet er at inspirere københavnerne til at gå på opdagelse i byen med læsebrillerne på.

For hvad gør et sted i byen til en god ramme for læsning? Er det togturen til og fra arbejde, de ukendte stille hjørner eller de mange hyggelige pladser og cafeer summende af liv, hvor baggrundslyde- og musik giver en stemningsmættet læseoplevelse? Svarene er mange og sikkert meget individuelle.

Læsernes kort over byen

Sidste år var det Botanisk Have og Rotteøen ved Sydhavnsspidsen, der vandt en delt førsteplads som Byens bedste læsested, og ved Københavns Biblioteker håber man i år at få endnu flere forskellige bud på læsesteder, så man sammen med byens bogentusiaster kan skabe et digitalt kort over det læsende København til inspiration for både københavnere og byens besøgende.

Konkurrencens jury består af fem bogbloggere. En af dem er Josephine Slyngborg, som står bag bloggen ’Bøger på stribe’.

»At læse er i sin natur en ensom aktivitet, men ved at dele læseoplevelser, bøger og glæden for sprog med andre læsere på de sociale medier, bliver læsningen pludselig social. Jeg elsker, at Instagram og blogs er lidt af en digital læseklub, der bringer læsere sammen. Og så synes jeg, at læseoplevelserne får en ekstra dimension, når vi deler dem med hinanden,« siger hun i en pressemeddelelse.

Vind boggaver

Det er nemt at deltage. Det eneste, du skal gøre, er at dele en læseoplevelse og dit yndlingslæsested på Instagram som opslag eller i Stories på #byensbedstelæsested, så deltager du i konkurrencen om boggaver til en værdi af 1000 kroner.

Fristen for deltagelse er fredag 28. juni 2019. Læs mere om konkurrencen på www.bibliotek.kk.dk/byensbedstelaesested

js

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vinbar får politisk håndsrækning til udeservering

Velklingende toner i Taksigelseskirken