Mange af beboerne på Linde Allé er bekymrede for at der skal åbne et bosted for misbrugere, men læseren maner til besindighed og mener, at der skal være plads til alle. Arkivfoto: Martin Sørensen

DEBAT: Vi skal have plads til misbrugere

…Debat

Af Samy Visvanathan

Københavns Kommune har en plan om at åbne et bosted i Vanløse for 20 misbrugere. Forståeligt nok er nogle beboere og institutioner ikke glade for det kommende bosted. Jeg har arbejdet med målgruppen i mange år og ved, at gruppen er krævende og vanskelige, men opgaven er ikke umuligt. Kommunen vil møde den samme modstand, hvis de har valgt en andel bydel i København. Uvidenhed om en bestemt gruppe er ofte årsagen til, at man danner sig et forkert billede af gruppen. Vanløse har Pensionatet Mette Marie – et bosted for 16 sindsslidende mennesker med misbrugsproblemer. Pensionatet ligger midt i et bolig område med lejligheder og huse, deler hæk med naboerne og 50 meter fra en daginstitution for børn. Pensionatet har ligget her i 18 år og er i stand til at navigere og tage naboernes klager alvorligt. Området ligner ikke i en ghetto med faldene boligpriser. Tværtimod. Pensionatet bidrager til et sundt samfund, hvor der er plads til de mest udsatte. Men pensionatet fik den samme modstand i starten (2001). Der fandtes hashklubber i Vanløse i 00erne, mange år inden pensionatetkom til Vanløse. Pensionatet ønsker et godt bosted for beboerne, en god arbejdsplads og et godt naboskab. Dialogen er den bedste vej til at udrydde misforståelse. Pensionatet Mette Maries forstander var til stede under informationsmøde 28. maj på Kulturstationen, og vil gerne dele pensionatets arbejdsmetoder med naboer og andre faggrupper. Om projektet lykkes afhængige er af kommende bosteds pædagogik og personale. Vi skal have et samfund, hvor der er plads til misbrugere. Danmark har over 250.000 misbrugere.

Læs også: DEBAT: 40 misbrugere på ét sted ?

Udsatte borgere skal bo tæt på skole

Borgere bekymret over bosted

Bosted-planer giver massiv kritik

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nu er det tid til afstemning

Ny ø er ved at blive grundlagt ved Nordhavn