Hovedstadens Kristne Gymnasiums rektor, Sigbjørn Sørensen, ser tilbage på første år med et smil. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Fuld plade: Nyt Vanløse-gymnasium klarede første år

Som nystartet gymnasium er Hovedstadens Kristne Gymnasium ny dreng i klassen, og ifølge gymnasiets rektor er skolen kommet godt fra start.

For snart et år siden tog Vanløse-gymnasiet Hovedstadens Kristne Gymnasium hul på sit første skoleår, og som nyetableret gymnasium er det altid en spændende og måske ligefrem nervepirrende proces at gennemgå. Men ifølge skolens rektor, Sigbjørn Sørensen, har det første år været mere end vellykket, og det skyldes blandt andet, at man har formået at gennemføre 1.g’ernes første skoleår og få godkendt gymnasiet som en statsstøttet uddannelsesinstitution.

»Og det er vi temmelig stolte af«, lyder det fra en tilfreds Sigbjørn Sørensen i en pressemeddelelse.

Derudover har skolen, der holder til på Jydeholmen, netop afsluttet rekrutteringen af nye lærere, så samtlige af gymnasiets fag er besat til det nye skoleår.

»Vi er kommet rigtig godt i mål og kan melde ’pladen fuld’ – forstået på den måde, at alle gymnasiets fag nu er dækket af dygtige lærere«, fortæller Sigbjørn Sørensen, der samtidig har været med til at ansætte en uddannelsesleder i form af Kurt West Rønne.

Ifølge rektor Sigbjørn Sørensen ønsker Hovedstadens Kristne Gymnasium at henvende sig bredt med undervisning og samvær, der er ’gennemsyret’ af kristne værdier. Et mål, de til dels er lykkedes med, fortæller han.

»Det synes vi faktisk, vi kommer godt af sted med, selvom vi slet ikke er i mål«, fortæller Sigbjørn Sørensen og fortsætter:

»Eleverne er meget motiverede, laver deres lektier, men nyder samtidig helt exceptionelt godt socialt fællesskab med plads til den enkelte, til kollektivuger, lovsangsaftener og kortspil i frikvartererne«, siger han.

En tværkirkelig skole

Kirkeligt kommer eleverne fra det brede kirkeliv, men skolen ønsker også at henvende sig til elever med en ikke-kirkelig baggrund. Skolen oplyser desuden, at man ikke har et defineret bagland som fx et kirkesamfund, som man ser hos andre kristelige uddannelsesinstitutioner. Derfor har bestyrelsen forsøgt at udvide skolekredsen, så den i højere grad omfatter repræsentationer for kirker, kristne skoler og udvalgte landsorganisationer. Ifølge Sigbjørn Sørensen oplever gymnasiet samtidig fine ansøgningstal, hvorfor man har oprettet en ny klasse til det kommende skoleår. Men skolen forventer også at optage elever henover sommeren og efteråret, lyder det.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Beboerne fik Skjolds Plads tilbage

Tvillinger fik hue på med et 12-tal