Der er masser af unge i Vanløse, blandt andet her til byfesten. Men lokaludvalget og Vanløse Bladet vil gerne invitere unge til en række pizza og politik-møder. De to damer på billedet har intet med historien at gøre, men er velvalgt staffage til historien. Foto: Anja Berth

‘Her sker jo ikke en skid’: Pizzamøder skal høre unges mening

Et nyt samarbejde mellem Vanløse Lokaludvalg og Vanløse Bladet vil få de unge i Vanløse på banen med en række pizza- og politikmøder.

Spis en pizza og diskuter politik, klima, udesteder, insteder eller andet med dine venner.

Vanløse Lokaludvalg arrangerer i samarbejde med Vanløse Bladet en række pizza- og politik-aftener, hvor unge har mulighed for at komme med bud på, hvordan Vanløse kan blive en bedre bydel for unge, og hvordan man kan sikre en klimavenlig by. For eksempel.

For det er i høj grad de unge, der skal på banen og sætte dagsordenen. Målgruppen er de unge fra cirka 15 år og opefter, og rammerne bliver uformelle styret af lokaludvalget og Vanløse Bladet.

Ideen kommer fra Henrik Billing, der er lokaludvalgsmedlem og trods sine snart 60 år er udvalgets Benjamin.

»Det er et demokratisk problem, at hårfaven i lokaludvalget er mere grå og at gennemsnitsalderen er over 60 år, for vi kan ikke vide, hvad de unge mener og vil have,« siger Henrik Billing, der er lærer og har arbejdet som pædagog med unge. I lokaludvalgsregi sidder han i arbejdsgruppen for børn og unge, og de har netop udgivet folderen ’Der sker ikke en skid i Vanløse’ for netop at invitere unge til at være med til at der sker noget her i bydelen.

»Jeg kan se, at der er mange unge, der bor i Vanløse, men jeg hører også fra mange, at der ikke sker noget, og det kunne være fantastisk, hvis der kom lidt mere gang i den. Der er mange byrum, der kunne trænge til noget liv, og det kan være, at de unge har nogle gode ideer,« siger Henrik Billing.

Der er endnu ikke sat dato for arrangementerne – men det bliver en række aftener med pizza og en foredragsholder der kan fortælle om et emne, som de unge har valgt.

Vanløse Bladet er med i samarbejdet, og det glæder vi os til:

»Vi vil gerne meget tættere på vores lokalsamfund. Ikke kun som den, der betragter det liv, der leves i Vanløse. Vi ønsker at være en del af det liv, der leves. Ønsker vi det, må vi også byde ind der, hvor vi mener, vi kan være til glæde og gavn. Vi ønsker at være med, hvor det sker. Så enkelt er det,« siger Dorthe Carlsen, der er ansvarshavende chefredaktør for Hovedstadens Mediehus, der også udgiver Vanløsebladet og kbhliv.dk/Vanløse

Har du ideer til emner eller forslag til unge, der kunne være med i de seje møder, så skriv i kommentarfeltet, tag hinanden og spred det gode budskab.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så er der patværk i Absalon

5

10 år i Summer Jazz’ens tjeneste