Spænd hjelmen ¿ nu er det igen tid til Copenhagen Historic Grand Prix. Foto: Jan Sommer/Ritzau Scanpix

Wroooummm: Speederen i bund på Bellahøj

For syvende gang afvikles Copenhagen Historic Grans Prix på vejen omkring Bellahøj. Torsdag til søndag er der mulighed for at se fart og fede maskiner på de lokale veje.

Af Christian M. Olsen

Traditionen tro gæster nogle af de bedste og største racerstjerner i verden sommerens Copenhagen Historic Grand Prix, der afholdes i weekenden den 3.-4. august på vejene omkrine Bellahøj.

For som det efterhånden er blevet fast kutyme, har ambassadør for CHGP, Tom Kristensen, inviteret to af sine gode racervenner med til historisk motorløb i København.

Den tidligere ni-dobbelte Le Mans-vinder vil, til weekendens løb på Bellahøj Park, få selskab af italienske Dindo Capello og Frank Biela fra Tyskland. Tilsammen har de tre tidligere Audi-kørere vundet Le Mans hele 17 gange.

Til CHGP kan publikum opleve Michael Christensen i Race for Riget, hvor han bag rattet af en Porsche 991.2 GT3 RS vil køre penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Fem historiske klasser

Foruden velgørenhedsarrangementet Race for Riget og publikumsfavoritten Royal Pro/Am indeholder løbsprogrammet til Copenhagen Historic Grand Prix hele fem historiske racerklasser, de iøjefaldende og underholdende Legend Cars samt den moderne Super GT-serie, som for første gang kører en fuld mesterskabstællende afdeling i forbindelse med CHGP.

Det er syvende gang, Copenhagen Historic Grand Prix besøger Bellahøj Park, og 19. gang at motorsportsbegivenheden afholdes i København. Og arealet omkring den 2,6 km lange racerbane bliver en farverig pallette af udstillingsområde, familieaktiviteter og seværdige oplevelser.

Se mere på www.chgp.dk

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

16-årige Christoffer Lentz vandt én guld- og tre bronzemedaljer ved U19-EM i pool.

Christoffer Lentz er Europas bedste junior

Købmand Michael West fra Meny Nordens Plads og formand for Nordens Have Lene Jensenius ved den nyopsatte hjertestarter.

Nordens Plads har fået en hjertestarter