Formand for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen, ønsker godt nytår.
Formand for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen, ønsker godt nytår. - Foto: Arkivfoto: Martin Sørsensen

Lokaludvalgets nytårshilsen

I de travle juledage og til nytåret 2019/20 kan et tilbageblik på året, der snart er gået, give et tiltrængt pusterum – ikke mindst når vi med hastige skridt går et nyt år og et nyt årti i møde.

Jeg tror, at de fleste vanløseborgere vil tænke tilbage på et 2019 med liv i gaderne og stærke sociale fællesskaber. Også i Vanløse Lokaludvalg har vi haft et år fyldt med aktivitet. Fra den tilbagevendende Årtidsfest i sensommeren med smagsprøver og musik fra alverdens lande, debatsaloner om blandt andet demens og ensomhed til behandlingen af Kommuneplanen 2019, der er den overordnede plan for Københavns Kommune fysiske udvikling.

Dette års kommuneplan satte særligt debatter i gang om kommunes vokseværk. I de sidste 10 år er byen vokset med 100.000 nye københavnere, og de næste 12 år forventes byen at vokse med næsten ca. lige så mange. Men bør man bygge højere, tættere eller udvide byen for at skabe plads til alle – det spurgte vi vanløseborgere om igennem vores digitale borgerpanel. Her mente flertallet, at vi skal udvide byen ved at tage nye områder af København i brug til byudvikling og samtidig insistere på at styrke det lokale liv og islæt. I efteråret holdt lokaludvalget desuden et borgermøde om kommuneplanen med en levende debat om bymidten og erhvervsudviklingen i Vanløse.

Da kommuneplanen blev udgivet, kunne man bl.a. læse, at campingpladsen på Bellahøjmarken må bruges hele året rund, at der afsættes flere m2 til handelsformål i Vanløses bymidte, og for villagrunde sættes en minimumsgrænse på 600m2 for at bygge dobbelthuse.

2019 var også et år, hvor den grønne dagsorden har fyldt meget. I den første udgave af lokaludvalgets ungdomsarrangement ”Politik og Pizza” diskuterede unge vanløseborgere aktuelle klimaudfordringer. Arrangementet blev til i tæt dialog med Ungeråd KBH og lokalavisen, og vi glæder os over, at vi forsætter i 2020 arrangementsrækken for at tilbyde unge et forum, hvor de kan mødes og diskutere aktuelle emner, der er vedkommende for dem.

I årets løb har vi også kunnet fejre en 1-års fødselsdag. I sommers sagde vi nemlig tillykke til vores byttestation på Helga Larsens Plads. Byttestationen har været med til at sætte fokus på bæredygtighed ved at give nyt liv til de ting, vi ikke længere bruger. I forlængelse af Byttestationen har vi i år opsat midlertidige pallemøbler og plantekasser samt inviteret vanløseborgere og de omkringliggende boligforeninger til at komme med forslag på initiativer, der kan gøre pladsen mere attraktiv. Med vanløseborgernes hjælp håber vi, at vi i fællesskab kan skabe liv og aktiviteter på pladsen til gavn og glæde for alle.

Når vi kigger frem mod det nye år, har vi en masse at glæde os til. I 2020 åbner Vanløses nye spillested Stairway, der skal tiltrække større bands til bydelen og styrke vores lokale musikmiljøer i Vanløse. Og i Vanløse Lokaludvalg planlægger vi bl.a. at åbne en Repair Café i samarbejde med Det Nye Fællesskab på Jernbane Allé, hvor lokale og frivillige fixere en gang om måneden hjælper vanløseborgere med at reparere fjernbetjeninger og andre genstande, som ellers ville være blevet smidt ud.

Godt nytår ønskes af

Bent Christensen

Formand for Vanløse Lokaludvalg

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Cocktailbaren Bjørns er åbnet på Vesterbrogade 92-94.

Ny cocktailbar klar til vesterbroerne

Områdefornyelsen på Indre Nørrebro har budt på mange forskellige projekter i årenes løb.

Områdefornyelsen lukker: Få overblikket over initiativets projekter