Franciska Rosenkilde.
Franciska Rosenkilde. - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

NYTÅRSHILSEN: 2020 bliver et glædeligt år for alle – ikke mindst for gadekunstere og unge læseheste

Af Franciska Rosenkilde (Alt), kultur- og fritidsborgmester

2019 vil jeg huske som et år, hvor bæredygtighed – heldigvis – var ét af de vigtigste politiske temaer. I København har 2019 været et år, hvor vi var vært for C40-klimatopmødet, og hvor vi kunne præsentere Københavns Kommunes nye ambitiøse mad- og måltidsstrategi. Det er en strategi, der forpligter København til at være i front i kampen for mere klimavenlige løsninger ved at arbejde målrettet med at reducere madspild og mængderne af kød i de 70.000 måltider, kommunen serverer dagligt. Den strategi er jeg stolt over at have været initiativtager til. Internationalt, nationalt og lokalt har klima, miljø og bæredygtighed fyldt, og jeg ønsker, at 2020 bliver året, hvor klimaholdning bliver til mere klimahandling.

På kultur- og fritidsområdet blev 2019 også året, hvor kunsten – lovligt – rykkede ud i gadebilledet med den nyopførte graffitivæg ved Vanløse Idrætspark. Gadekunst giver karakter, og derfor glæder det mig, at københavnske graffiti- og streetart-entusiaster nu har et sted, hvor de lovligt kan udfolde deres kreativitet.

I 2020 kan vi se frem til em forbedring af børnebiblioteket på Kulturstationen Vanløse. Læselyst, sproglig udvikling og legende tilgang til litteratur er tænkt ind i udviklingen af det nye børnebibliotek. Jeg glæder mig til at se det nye børnebibliotek stå klar til byens yngste læseheste og dem, der har lyst til at bruge bibliotekets rum.

2020 bliver også et år i fodboldens tegn. København skal være værtsby for EURO 2020, og hele byen kommer til at være klædt i røde og hvide farver. Jeg glæder mig til denne store begivenhed, og ser frem til at se de danske drenge spille på hjemmebane.

Godt nytår til jer alle.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nordbro ligger lige ved siden af Nørrebro Station og har en pragtfuld udsigt over byen

Nytårsvandring i 96 meters højde

Torsdag aften blev cyklister, biler og busser angrebet med fyrværkeri på Nørrebro.

Efter beskydning med fyrværkeri: Politiet sætter ekstra ressourcer ind