Ninna Hedeager Olsen.
Ninna Hedeager Olsen. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

NYTÅRSHILSEN: Det nye årti skal skabe et grønt København i balance

Af Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester

Nytåret nærmer sig, og dermed kommer en naturlig lejlighed til både at se tilbage på, hvad 2019 har bragt os, og frem mod hvad vi skal forvente af både 2020 alene og det kommende årti.

I Enhedslisten er vi tilfredse med at være en del af årets budgetaftale. Det har betydet, at vi igen kan præge udviklingen af København. I Vanløse har det blandt andet betydet, at vi fandt penge til at renovere bådebroen for Sejlklubben Damhussøen, som Vanløse Lokaludvalg ønskede det, da jeg var på besøg i sommer. Her drøftede vi også Damhusdæmningen og muligheden for frivillige projekter på teknik- og miljøområdet.

Jeg er også glad for, at vi har skabt bedre og mere trygge forhold for de bløde trafikanter, som hver dag begiver sig til Damhusengens Skole. En lille trafikal ændring gør forhåbentlig en stor forskel, når biltrafikken ensrettes om morgenen. Løsningen er et resultat af en dialog mellem skole, forældre og kommune, og den er et godt eksempel på, hvordan vi sammen kan skabe bedre rammer for fx skoleelever. Denne form for løsninger vil jeg gerne brede ud, hvor der er behov for det.

2020 står for døren, og for Enhedslisten handler det om at skabe et grønt København i balance. Vi skal løfte vores udsatte byområder, vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik, og vi skal prioritere naturen i byen, hvad enten det er i form af parker, træer eller grønne skybrudsløsninger. På den baggrund glæder jeg mig til det nye år, og jeg håber, at Vanløses beboere vil tage del i at finde løsninger på disse problemstillinger. Rigtig godt nytår.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Onsdagstræning på Englandsvej.

Gratis familieidræt hos Gullfos

Der er afsat 86 millioner til ‘Flere Skal Med’

‘Flere Skal Med’ skal hjælpe 2.000 københavnske kontanthjælpsmodtagere