Alexia Katrine Wang Toftegaard har gået til ballet, siden hun var tre år og kan ses fra 1. december i balletten Snedronningen i Tivoli.
Alexia Katrine Wang Toftegaard har gået til ballet, siden hun var tre år og kan ses fra 1. december i balletten Snedronningen i Tivoli. - Foto: Foto: Luise Balle/Tivoli

»Når man møder dronningen, skal man sige: ‘Goddag, Deres Majestæt’«

12-årige Alexia Katrine Wang Toftegaard fra Lyngholmvej danser med i balletten Snedronningen. Og så har hun flere gange mødt selveste dronningen.

Hvad gør man, når man på vej til træning tilfældigt møder dronningen. Man siger ’Goddag, Deres Majestæt’.

Det ved 12-årige Alexia Katrine Wang Toftegaard alt om. Hun er balletpige på Tivolis Balletskole og skal spille med i Snedronningen, hvor Dronnning Margrethe har tegnet alle kostumer – også Alexia. Så i modsætning til Vanløse Bladets journalist, der aldrig har set dronningen i virkeligheden, har Alexia flere gange hilst på dronningen:»Men så kan du bare begynde at gå til ballet,« siger Alexia for at imødekomme mit ønske om at møde dronningen.

Siden hun var tre år har Alexia Katrine Wang Toftegaard gået til ballet, og da hun var seks år kom hun ind på Den Kongelige Balletskole, hvor hun gik nogle år – siden har hun gået på Tivolis Balletskole og kan fra 1. december ses i balletten Snedronningen, hvor hun er på premiereholdet.

Tilværelsen har ikke altid været let for Alexia. Hun har gået på flere folkeskoler, hvor hun blev mobbet og hvor børnene spyttede på hendes sko. Nu går hun på Michaelskolen i Herlev og er rigtig glad. Og hun har tid og overskud til at træne 5-6 gange om ugen.

»Alle de andre går også til noget, så de synes bare, at det er sjovt, at jeg går til ballet og skal være med i forestillinger,« siger Alexia, der elsker ballet og vil være balletdanser, når hun bliver stor:»Jeg elsker ballet – det er de store følelser, man ser og det er bare så flot,« siger Alexia.

Når hun ikke danser ballet, spiller hun violin eller leger med sin hund Duke, der er en skotsk terrier. Og så er der selvfølgelig vennerne og familien og skolen. Både den i Herlev og Tivolis Balletskole.

Og hvad svarede dronningen, da Alexia havde hils på hende?:»Goddag, min pige«.

Foto fra Snedronningen. FOTO: rené mølskov

Foto fra Snedronningen. FOTO: rené mølskov

Foto fra Snedronningen. FOTO: rené mølskov

Foto fra Snedronningen. FOTO: rené mølskov

Foto fra Snedronningen. FOTO: rené mølskov

Foto fra Snedronningen. FOTO: rené mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En elev fra Skolen ved Søerne ser nogle af de opgravede knogler.

Gravplads under Skolen ved Søerne

Vandværket skal være bydelens nye forsamlingshus.

Hold din næste fest i det gamle vandværk