Ny kampagne i København skal få flere til at kvitte smøgerne.
Ny kampagne i København skal få flere til at kvitte smøgerne. - Foto: Jens Dige/Polcreative/Ritzau Scanpix

Københavns Kommune opfordrer til røgfrie rygepauser

Københavns Kommune vil gerne give en hjælpende hånd til alle de mange københavnere, der overvejer eller har besluttet at kvitte cigaretterne.

Derfor vil der fra dagene op til årsskiftet hænge plakater på byens plakatsøjler, hvor alle rygere bliver opfordret til at tage en rygepause – altså en pause fra rygningen.

Rygepausen betyder dog ikke, at rygerne ikke længere kan holde deres sædvanlige pause. Det fortæller Klaus Mygind (SF), der er stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester i København:

»Rygerne er jo gode til at holde pause, og det er sundt, så det skal vi ikke tage fra dem. Det er røgen vi skal til livs, for det er den der ender med at gøre folk syge. Derfor foreslår vi at starte med én røgfri rygepause. Når man oplever succes med det, får man forhåbentlig mod på mere,« siger han.

Som led i rygestoppet afholder Københavns Kommune en række rygestopkurser over hele byen, hvor op til 15 deltagere støtter hinanden i stoppet, mens der ydes professionel rådgivning.

En af dem, der har haft et succesfuldt rygestopkursus, er Jacob Langebæk på 61 år, der bor i København:

»Jeg røg cirka 30 smøger om dagen, da jeg startede på kurset. Jeg var overbevist om, at jeg ville komme til at ligge på gulvet og skrige i 14 dage, når jeg holdt op. Men undervisningen gav mig så meget information og ikke mindst motivation, at jeg holdt op med at ryge ‘over night’. Det var en stor stor overraskelse,« siger Jacob Langebæk.

Der afholdes cirka 130 kurser om året, og de strækker sig typisk over fem til seks mødegange af to timers varighed. Kurserne er gratis for alle, der gerne vil have hjælp.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bente Klarlund Pedersen.

Foredrag: Missionsprædikanten kan sit KRAM

FOTO: Michael Paldan.

Mangfoldighed og tolerance på Nørrebro