Bestyrelsesformand Sarah Andersen er glad for athalvdagsbørnehaven består. Her stårhun sammen med sine fire døtre Cirkeline, Rosemunde, Alfie og Lillibeth forrest til højre. De har alle gået i halvdagsbørnehaven. FOTO: Privat.
Bestyrelsesformand Sarah Andersen er glad for athalvdagsbørnehaven består. Her stårhun sammen med sine fire døtre Cirkeline, Rosemunde, Alfie og Lillibeth forrest til højre. De har alle gået i halvdagsbørnehaven. FOTO: Privat.

Københavns sidste halvdagsbørnehave på Tyborøn Allé består

Børne- og Ungdomsforvaltningen har trukket indstillingen om at sammenlægge og, på sigt, måske udsluse halvdagsbørnehaven på Tyborøn Allé med Vanløse Børnegaard tilbage.

»Kære forældre. Børne- og Ungdomsforvaltningen har besluttet ikke at forelægge en indstilling om Halvdagsbørnehaven for Børne- og Ungdomsudvalget,« sådan starter en mail fra klyngeleder, Flemming Klysner Nielsen, til forældrene i Halvdagsbørnehaven på Tyborøn Allé.

Indstilling trukket tilbage

I sidste uge kontaktede forældrebestyrelsen til halvdagsbørnehaven Vanløse Bladet, fordi forvaltningen havde indstillet til, at halvdagsbørnehaven skulle sammenlægges med Vanløse Børnegård. Forældrene frygtede, at halvdagsbørnehaven ville blive udsluset.

Vanløse Bladet gik ind i sagen og undersøgte omstændighederne bag Børne- og Ungdomsforvaltningens (BUF) indstilling.

Læs også: Københavns sidste halvdagsbørnehave er i fare: Lille børnehave truet af lukning

Det viste sig, at halvdagsbørnehaven på trods af en periode med to langtidssygemeldinger havde en grøn tilsynsrapport, og at den dårlige økonomi, forvaltningen baserede noget af sin indstilling på, kom fra langtidssygemeldingerne samt en godtgørelse til en tidligere ledere.

Vanløse Bladet skrev også, at forskning indikerer, at en eventuel sammenlægning ikke vil gøre økonomien bedre, da store institutioner ofte har mere sygdom.

Læs også: Professor Utilsigtede negative konsekvenser af store institutioner

Glad klyngeleder

Klyngeleder, Flemming Klysner Nielsen, skriver i mailen for til forældrene:

»Forvaltningen vurderer, at institutionens økonomiske udfordring kan håndteres på anden vis end ved en sammenlægning. Han slutter af med: »Jeg er personligt glad for, at vi igen kan holde vores fælles fokus på det, som det hele jo skal handler om, nemlig trivsel og læring for alle klyngens børn.«

Jeg er dybt taknemmelig for, at BUF har lyttet og anerkendt halvdagsbørnehavens faglige kunnen og tænkt på kvalitet og familiers frie valg af pasningstilbud og ikke på størrelse og besparelser

Mor: Godt BUF har lyttet

Forkvinde for halvdagsbørnehavens forældrebestyrelsen, Sarah Andersen udtaler til Vanløse Bladet:

»Jeg er simpelthen så lykkelig og lettet. Jeg er dybt taknemmelig for, at BUF har lyttet og anerkendt halvdagsbørnehavens faglige kunnen og tænkt på kvalitet og familiers frie valg af pasningstilbud og ikke på størrelse og besparelser.« Hun slutter af med et: »Tak.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Egholm mener, man burde lave cykelsti i begge sider af Dybbølsbro eller et ekstra blåt cykelspor til en drejebane for cyklister der skal over broen.

Til morgenkaos på den nye cykelsti

Jubilæet blev fejret i stor stil.

Jubilæum: Unge fejrede Nørrebro-fællesskab