Charlotte Englund troede aldrig hun skulle blive glad for at bo i Vanløse. Men hun lærte bydelen at kende på godt og ondt, især under sine to barselsperioder og forældreorlov. Nu har hun boet her i 24 år.
Charlotte Englund troede aldrig hun skulle blive glad for at bo i Vanløse. Men hun lærte bydelen at kende på godt og ondt, især under sine to barselsperioder og forældreorlov. Nu har hun boet her i 24 år. - Foto: Foto: Anja Berth

Da Charlotte blev forelsket i farveløshed

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Charlotte Englund

I virkeligheden var husene gule med røde tegltag, men for Charlotte Englund var vejen fra Vanløse Station og op ad Bogholder Alle en endeløs række af farveløse karréer kun afbrudt af et par brune bodegaer. Det skal blive løgn, at jeg skal bo her, tænkte Charlotte Englund. Men nede på Hyltebjerg Alle ventede kæresten og faren til barnet i maven. Og lykken af at skulle blive mor var for stor til at man kunne bekymre sig om kedelige boligblokke og værtshuse med tilbud på dagens sæt.

Det var i sommeren 1995, og hun har boet her siden. Og den førstefødte Rose fik nogle år efter en lillesøster Liva.

Kærligheden til børnene far holdt dog ikke, så efter en fredelig skilsmisse boede Charlotte Englund stadig i lejligheden på Hyltebjerg Allé. Men 2006 blev et vendepunkt for hende:

Hun havde tre K-projekter: At få kørekort, en kat og finde en kæreste.

Hun fik det hele, og kæresten var så sød at hun i 2008 flyttede sammen med ham i en andelslejlighed på Vanløse Allé, hvor de stadig bor i en stor sammenlagt lejlighed med plads til både kat, begge voksne og Charlottes to døtre.

I det lille værelse med gule vægge, en grøn veloursofa og en mobil kaffemaskine har Charlotte Engholm indrettet sin klinik. I bogreolen står bøger med titler som Sexologi, Sexlyst og Bøsseliv. Hun er uddannet ergoterapeut, men har videreuddannet sig til seksualvejleder og sexolog, hvor hun rådgiver par om sex, lyst og samliv.

Vanløse er med årene blevet mere farverig, synes Charlotte – ikke mindst på grund af metroen og Kronen. Og da parret i 2017 blev gift foregik det i Café Oasen på Kulturstationen, hvor en giftefoged var Frederiksberg Rådhus var ude og vie parret og festen blev holdt i Vanløses oase.

”Det er et fantastisk sted – jeg synes virkelig at kulturstationen samler Vanløse – der sker en masse og de gør et kæmpe arbejde.”

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

40 døde, og 58 blev såret da to toge stødte sammen ved Vigerslev en 1. november i 1919. Onsdag mindes Valby Lokalhistoriske Selskab og Arkiv ulykken.3

Da Lille Peter faldt ud af toget og skabte Danmarks største togulykke

Jakob Molge fra Kastrup har vundet en sag for ordblinde borgere i Tårnby.

Jakob vinder lille sejr for ordblinde i Tårnby