Bekendelser fra kassebåndet

Den forsøgte at knejse stolt og strunk blandt de mere duknakkede varer som spidskål, færdig humus og en plade økologisk mintchokolade. Men den sølvgrå cylinderformet dåse med det potente navn Master Brew fra Carlsberg skilte sig ud og kaldte på en forklaring, da den stod der på det selvkørende sorte gummibånd en onsdag eftermiddag i Irma på Godthåbsvej.

»Den er altså ikke til mig selv,« undskyldte jeg febrilsk da jeg så – eller følte, jeg så – de andres øjne kigge skeptisk på min stærke øl.

»Hvad skal den lille dame med så krads en øl,« hørte jeg de tænkte. »Gad vide, om hun har et problem. Hun er vist journalist, så hun drikker sikkert meget.«

»Den er til Hus Forbi-sælgeren udenfor,« fortsatte jeg, mens de øvrige kunder virkede til at være rimeligt kyskolde overfor den forklaring.

»Men det er den,« vedblev jeg og fortsatte med at lægge mine varer op på båndet – her iblandt to flasker chilensk og økologisk rødvin på tilbud, som jeg med samme naturlige selvfølgelighed som var det havremælk lagde til rette, så de kunne blive scannet.

Hvorfor er det lige at mine tilbudsrødvin en onsdag er mindre flovt end Hus Forbi-sælgerens stærke øl.

Alkoholen er den samme – faktisk er min økologiske rødvin med en alkoholprocent på 13,5 procent stærkere end den grå øl, der holder 10,5 procent.

Men selvom jeg nok ville få en løftet pegefinger fra Sundhedsstyrelsen over mit rødvinsforbrug, er jeg helt faktuelt og objektivt ikke alkoholiker eller i nærheden af det. Og jeg er heller ikke hjemløs. Men hvorfor gør det mig bedre end ham på gaden? Svaret er: Det gør det heller ikke.

Hver anden fredag er der vinsmagning i selvsamme Irma på Godthåbsvej, hvor alle os, der bor i kvarteret, kommer med arbejdstasker, børn og indkøbsposer og står og smager rødvin af små plastikglas i snapsestørrelse, mens vi kloger os på druer, og om der mon er mange tanniner i, og hvilken rødvin er bedst til gryderetter, og kan man drikke Riesling til artiskokker. Ikke noget man undskylder eller flover sig over – tværtimod glæder vi os til Flemming fra Irma disker op med smagsprøver, og vi bliver lokket til at købe et par flasker vin med hjem til weekenden. Eller onsdagen.

Min nye ven, Hus Forbi-sælgeren, blev glad for sin øl, for ’så kunne han holde fyraften’ og satte sig stolt over på bænken foran Riccos og knappede dåsen op og drak øllen i små slurke i efterårsdagens sidste solstråle.

Måske jeg skulle invitere ham inden for i Irma næste gang, der er vinsmagning. Eller i det mindste lade være med at undskylde guldøllen til ham, næste gang den mænger sig på kassebåndet blandt humus og gulerødder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Med åbningen af den nye Metro Cityring har Movia foretaget en historisk stor ændring af busnettet, hvor 33 linjer er blevet omlagt.

Efter historisk stor busomlægning: Sådan kører de omlagte busser

Fiskerhavnen med Stejlepladsen i baggrunden.

Borgmester: Det bliver en pseudo-høring om Stejlepladsen