Vibeke Saxtorph bor med sin mand Poul i villaen på Egholmvej.
Vibeke Saxtorph bor med sin mand Poul i villaen på Egholmvej. - Foto: FOTO: Byrd/Inger Rønnenfelt

Alle gode gange tre

Nogle er født her. Andre havnet her tilfældigt. Her er Vibeke Saxtorph.

Hun var ung, da det var hypermoderne med kassebukser, hønsestrik, arbejdertøj og træsko. Vibeke Saxtorph er i dag 69 år og gift med Poul men han kan beholde sit efternavn for sig selv. Man er vel rødstrømpe lidt endnu.

Hun er født og opvokset i Næstved og begyndte at læse sociologi, da hun var færdig med studentereksamen i 1968, hvor man var på barrikaderne og kæmpede for ligeløn og ligestilling.

Hun boede på kollegium i Lyngby og spillede basketball og til en julefest blev hun kæreste med træneren, Poul, som i dag er hendes mand.

Flyttede til Bratskovvej

De blev hurtigt et par, og hun flyttede ind til ham i et pudset hus på Bratskovvej, hvor han havde et lille bofællesskab. Det var første gang, hun satte sine fødder i Vanløse.

Efter et par år havde de lyst til at bo for sig selv, og de flyttede i et tidligere ismejeri på P. G. Ramms Allé, hvor de boede indtil de igen fik lyst til at bo sammen med andre. Så fandt de et stort hus på Høgholtvej og skabte et kollektiv med fællesspisning – her boede de i syv år og var blevet rigtigt glade for Vanløse.

Ledte efter hus

Så kom børnene, og de ville finde et hus til den lille familie – Vanløse var et oplagt sted at lede. De var blevet glade for Brugsen på Jernbane Allé – og så var det dejligt centralt med S-tog.

For præcis 30 år siden flyttede de så ind i huset på Egholmvej, hvor de har boet siden.

I dag er det kun manden Poul og Vibeke, der bor her. Men så er der også plads til hendes akvareller, som hun maler.

»Det kreative har altid fyldt meget – jeg har altid syet, strikket, vævet og lavet smykker og ler. Men så fik jeg øjnene op for at det at male handler om at se, og jeg kan blive helt betaget af lys og skygge og lys, det skaber liv,« siger Vibeke Saxtorph, der har udstillet flere steder også i Vanløse.

For nogle år siden gik hun på pension og er glad for at gå til små koncerter i Café Oasen og så har hun opdaget et helt lille fællesskab i Fitnessworld på Skalbakken, hvor hun mødes med venner.

Vanløse er et dejligt sted synes hun.

»Men det er virkelig ærgerligt,« at biografen er lukket.

FOTO: BYRD/Inger Rønnenfelt

FOTO: BYRD/Inger Rønnenfelt

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lyt til musik af Kim Larsen fremført af Peter Philipsen.

Kulturcafé: Kom til Kim Larsen Jam

Ingrid Bugge udstiller værker i Galleri Kunst Huset.

To kvindelige kunstnere udstiller