Vandværket skal være bydelens nye forsamlingshus.
Vandværket skal være bydelens nye forsamlingshus. - Foto: PRESSEFOTO

Hold din næste fest i det gamle vandværk

Det gamle vandværk på Jordbærvej er nu klar som forsamlingshus og café. Måske skal du holde din næste fest her?

Da erhversmanden Rasmus Storgaard sidste år købte det tidligere vandværk ved Fuglebakken Station var det med et formål om at skabe et lokalt forsamlingshus til kultur og fester. Og det er lykkedes.

Nu er renoveringen færdig og det tidligere vandværk, der har ligget på grunden siden 1903, er nu åbnet som Vandværkets Restaurant og Café.

»Mit mål med Vandværkets Restaurant og Cafe er, at forkæle folk med virkelig god mad i varme og rare omgivelser. Et sted hvor du kan komme med både venner, familie, kollegaer og forretningsforbindelser og opleve, at der hverken er gået på kompromis smag, rammer, råvarer eller service,« siger Thomas Fischer, der er køkkenchef og medejer af Vandværkets Restaurant og Cafe.

Stemningen er afslappet og indretningen indbyder til både fordybelse, arbejdsfællesskab og socialt samvær. Hver onsdag er der folkekøkken, hvor man kan få et billigt måltid mad i godt selskab.

I løbet af dagen serveres let morgenmad, lækre frokostretter, frokostbuffet og himmelske kagefavoritter. Lørdag og søndag kan man desuden nyde en udsøgt brunch med alt hvad hjertet begærer og mere til. Om aftenen byder menukortet på et udvalg af fransk-nordiske retter. Der er fuld smæk på smagen, og alt er tilberedt fra bunden med omhu og kærlighed. Hvis du ønsker at spise derhjemme, så er der også en take-away ret på menukortet hver aften.

Arkitektteget vandværk

Vandværket ved Borups Allé er tegnet af arkitekten Ludvig Fenger. Som stadsarkitekt i København, stod Fenger for flere markante bygninger i København, heriblandt Københavns Hovedbrandstation, Vestre Fængsel og Øksnehallen.

Vandværket stod klar til brug i 1903 og var en del af Københavns Vandforsyning indtil 2004. Siden da har bygningen stået tom indtil 2018, hvor Rasmus Storgaard valgte at købe det gamle vandværk.

Tanken bag Vandværket er at skabe et moderne forsamlingshus, hvor folk mødes og knytter sociale bånd. Udover Vandværkets restaurant og cafe huser Vandværket også lækre konference- og mødefaciliteter, kontorfællesskab og eventlokaler. Der vil også løbende blive afholdt forskellige offentlige arrangementer og events i huset.

Vandværkets restaurant og café holder åbent mandage til fredage fra 8.30-22, samt lørdage og søndage fra 9-22.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Alexia Katrine Wang Toftegaard har gået til ballet, siden hun var tre år og kan ses fra 1. december i balletten Snedronningen i Tivoli.

»Når man møder dronningen, skal man sige: ‘Goddag, Deres Majestæt’«

Området visualiseret med de nye bygninger fra oven i dommerbetænkningen.

Vinderprojekt for Stejlepladsen mødt med skepsis