En efterårstur i 2002 gik Annette Jønsson en tur og havnede tilfældigt Morsøvej, hvor hun forelskede sig i det arkitekttegnede dobbelthuse fra 1923.
En efterårstur i 2002 gik Annette Jønsson en tur og havnede tilfældigt Morsøvej, hvor hun forelskede sig i det arkitekttegnede dobbelthuse fra 1923. - Foto: FOTO: Anja Berth

Da Frederiksberg-pigen blev forelsket i et hus på den anden side

Nogle er født her, andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Annette Jønsson.

Stort set alt i hendes liv er foregået på Frederiksberg. Men en dag i efteråret 2002 gik hun en tur fra lejligheden på Grøndalsvej over på den anden side af banen.

Benene førte hende til Morsøvej, og hun faldt på stedet for de charmerende rækkehus med haver, hvor der faldt pigeoner ned fra æbletræerne.

Det måtte bestemt være sådan nogle huse, man skulle være skrevet op til i årevis, så da hun i foråret 2003 så annoncen i lokalavisen om et hus til salg, var hun hurtig til at skrive under på købskontrakten og flyttede sammen med sin kæreste.

Det nye Frederiksberg, havde ejendomsmægleren kaldt området.

»Det her kvarter er noget andet. Der er sådan en herlighedsværdi her, og jeg ved godt, at det nok ikke lyder godt i denne avis, men jeg orienterer mig altid ind mod Frederiksberg eller her i kvarteret, hvor man kender folk og handler hos Flemming i Irma« siger Annette Jønsson.

Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1999 og har siden uddannet sig som gestaltterapeut. I snart 15 år har hun ernæret sig som ledercoach og mandeterapeut og har netop udgivet bogen Leder, Mand og Menneske – 5 trin til lederskab i balance.

»Ofte er ledere nogle hårde hunde, der glemmer at passe på sig selv, fordi de lukker af for de menneskelige værdier og følelser, mens de har blikket rettet mod målet og bundlinjen,« siger Annette Jønsson.

»Jeg har mange kunder, der bor her i Vanløse i nogle af de fine villaer. Familien er det vigtigste for dem, men de knokler i deres lederjob og føler sig fanget i hamsterhjulet. Det, der kendetegner mange af de mænd, der kommer her, er at de holder ud. Smerten, jul med eks´en, eller stress. Og livet handler jo ikke om at holde ud – men holde af og nyde det.«

Annette Jønsson har indrettet sig med kontor og terapilokale i en tilbygning til dobbeltrækkehuset, der blev opført i 1923.

De to Jack Russell Terrierer, Gaudi og Carlo, skal luftes et par gange om dagen, så Annette Jønsson kender sit kvarter ud og ind og lægger mærker til alt lige fra vejarbejde til nye tiltag på Heerup Skole. Grøndalsparken, hvor hun kommer et par gange om dagen, er hun især glad for. Her følger hun årstiderne når hundene skal luftes.

For nogle år siden gik hun og kæresten fra hinanden og hun overtog huset. Hun er single og som hun siger med glimt i øjet:

At være mandeterapeut har ikke gjort det lettere at finde en mand.

Huset har lige fået nyt tag på, og der er hele tiden meget at gøre. Hun tror ikke, at hun skal bæres ud der fra, for det er et stort hus at holde, selv om Nora kommer og gør rent og slæber støvsugeren op fra stuen til første sal.

Men når man er født og opvokset på Frederiksberg er Grøndal et skønt sted – det nye Frederiksberg.

Annette Jønsson er mandeterapeut, men det har med hendes egne ord ikke gjort det lettere at finde en kæreste.

Annette Jønsson er mandeterapeut, men det har med hendes egne ord ikke gjort det lettere at finde en kæreste. – Foto: FOTO: Anja Berth

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
For gadepræst Liane Zimsen Dambo er jul ikke blot en højtid man fejrer, men en gave man kan tage med sig gennem hele året.

Gadepræsten: Jeg tager julen med mig hele året

Hyg med andre fiskefolk.

Kom til julehygge for fiskefolk