Da 200 mennesker mødtes i det gamle vandværk og spiste tomatris med stegt kylling og urtesalat

Årets første folkekøkken i Vandværket var en stor succes med 200 mennesker, en asiatisk inspireret risret og nye venskaber.

Gemt mellem Hillerødgade og Grøndalspark vej i det nye kvarter med fristende navne som Rabarbervej og Jordbærvej ligger det gamle vandværk, der netop er genåbnet som lokalt forsamlingshus og café.

Onsdag 8. januar bød Vandværkets Café og Restaurant velkommen til årets første folkekøkken. Allerede et kvarter før start 17.30 var de første familier og par på plads ved et af de i alt fire langborde, der strakte sig fra indgangen helt ned til endevæggen. 200 mennesker kan ikke tage fejl, i hvert fald havde de købt billet til Vandværkets første folkekøkken hvor retten var tomatkogte ris med urtesalat og stegt kylling. Bordene var dækket med whiskeyglas, der fungerede som vandglas og jovel, man sad tæt. Men så gik snakken: ’Har jeres børn gået på Rødkilde Skole’, ’Gud, kender du så Michael’ og ’det er da en god idé med at andelsforeningen vil holde sin generalforsamling her’ og ’hvor trængte vi vel nok til et fælleshus her i Grøndal’ og ’synes I ikke også, at tysk er et fedt sprog at lære’.

Mellem snakken, der, hvis man lukkede øjnene, lød som motoren på Aarhus-Odden-færgen, afbrød værterne med praktiske oplysninger og lovning på flere fade med mad.

De malede lerfade med stor træske til at øse blev hurtigt tømt og efter en time måtte køkkenet med køkkenchef Thomas Fischer Jensen i spidsen kapitulere: Ikke en eneste spiseskefuld kunne de trylle ud af gryderne.

Man tænkte tanken var de andre, der ikke var med lavede og om de sad alene og spiste eller havde det lige så hyggeligt som os, der var med.

Ejeren af Vandværket, erhversmanden Rasmus Storgaard, der i 2018 købte det gamle vandværk for at skabe et hus med plads til fællesskaber og bånd mellem mennesker var også med. Egentlig var det hans plan at blande sig uden om køkkenet og spise med sin familie, men der var mangel på hænder til at servere, så han spænede rundt med fade og vand og kurve med små stykker ristet rugbrød og glædede sig over at missionen med vandværket var lykkedes. Fællesskab for lokalmiljøet og plads til at mennesker kan mødes.

Der er folkekøkken i udgangspunktet hver onsdag – se de aktuelle datoer på hjemmesiden, hvor man kan bestille billet. Husk at der også skal bestilles mad til børn under seks år, selvom de spiser gratis.

Vandværket i Vanløse

  • Den 1200m2 store bygning på Rabarbervej er tegnet af arkitekten Ludvig Fenger. I 1901 påbegyndte arbejdet på at skabe Københavns nye Vandværk. Vandværket stod klar til brug i 1903 og var aktivt indtil 1950.

  • I 2007 – lige efter rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 -forsøgte unge at besætte vandværket til brug for nyt ungdomshus. Dette lykkedes dog ikke, og huset har siden stået tomt.

  • I 2018 købte erhvervsmanden Rasmus Storgaard vandværket, og hele det gamle værk er netop åbnet nyrenoveret med café og stort eventlokale.

  • Missionen er at skabe et mangfoldigt mødested, hvor folk kommer hinanden ved.

  • Derfor inviterer Vandværket for en beskeden billetpris til folkekøkken hver onsdag. Det er fra klokken 17.30 til 19.00.

  • Se de aktuelle datoer på hjemmesiden vandvaerket.dk, hvor man skal bestille billet. Husk at der også skal bestilles mad til børn under seks år, selvom de spiser gratis.

  • Kilder: Vandværket og Vanløse Bladets arkiv

Der måtte et ekstra tværbord til at supplere de fire langborde til årets første folkekøkken i det gamle vandværk.
Der måtte et ekstra tværbord til at supplere de fire langborde til årets første folkekøkken i det gamle vandværk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nørrebro er gået fra at være et af Danmarks mest antireligiøse områder i Danmark til at være en bydel præget af religion, mener klummeskribent Kåre Bluitgen.

Tema/Nørrebros Tolerance: Historien har vist, at religion fører til strid og krig, hvis den ikke nådesløst spærres inde i privatsfæren

Gratis, festlig nytårskoncert i Taksigelseskirken FOTO: PR foto.

Hop ind i det nye år med kirkekoncert