Freddy Christiansen har boet i Lønstrupgård siden 1986 og er vild med det - især den lyse altan, der lige nu er lidt kold, men så fungerer den som et ekstra køleskab.
Freddy Christiansen har boet i Lønstrupgård siden 1986 og er vild med det - især den lyse altan, der lige nu er lidt kold, men så fungerer den som et ekstra køleskab. - Foto: FOTO: Anja Berth

Vanløse er bedst, hvis man er aktiv

Nogle er født her. Andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Freddy Christiansen.

Jens Otto Krag står og maler akvarel i sit sommerhus.

Litografiet af den daværende socialdemokratiske statsminister hænger på væggen mellem stuen og det åbne køkken, hvor Freddy Christiansen, der lige er fyldt 70 år, har serveret kaffe. Stuen er stor og lys, og her på første sal i Lønstrupgård bor han sammen med sin hustru Lene.

Du kender ham sikkert godt, Freddy, og hvis du har deltaget i et arrangement i Vanløse, har du med garanti mødt ham. For Freddy Christiansen er en af de mest aktive mennesker i Vanløse.

Aktiv i Vanløse

Han har været forpagter af kulturhuset Lindersvold på hjørnet af Ålekistevej og Jyllingevej fra 1991 til 2005, hvor Kulturstationen åbnede og Lindersvold lukkede.

Han har også i flere perioder været medlem af Vanløse Lokaludvalg og i sin tid også lokalrådet. Foruden afdelingsleder af Lønstrupgård. Var der ellers noget? Mon ikke!

Han er født og opvokset på Vesterbro og gik i skole på Engskolen, der dengang var folkeskole, men som nu er specialskole.

Så kom han i lære som typograf og var ansat i to år på Berlingske. Men så kom den store konflikt, og han blev sammen med andre typografer fyret. En fredag eftermiddag efter et par bajere med en anden fyret kollega meldte han sig under fanerne som ledig og i det samme han stod der på fagforeningens kontor ringede telefonen. Det var Land & Folk, der skulle bruge en håndsætter et par uger. Freddy Christiansen bed på. Og arbejdede der i 17 år, indtil bladet lukkede efter Berlinmurens fald.

Han har svært ved at se en tryksag eller avis uden at kommentere opsætningen eller trykket. Til stor irritation for omgivelserne.

Heldigvis kan han i Vanløse bruge sin faglighed. Det er nemlig Freddy Christiansen, der står for at lave og trykke Kunstforeningens medlemsblad og Vanløse Lokalhistorisk Forenings medlemsblad.

Boede i dobbelthus

Han flyttede til Vanløse i 1977, efter han var blevet skilt fra sin datter Tinas mor. Her boede han på Veras Allé sammen med sin fem årige datter i et dobbelthus, og i 1986 flyttede han til Lønstrupgård, hvor han har boet siden i samme store dejlige lejlighed.

I Lønstrupgård mødte han Lene. Hun boede i stuen med sin datter Marianne. Naboen til Freddy, Hanne Larsen, fungerede som en slags Kirsten Giftekniv, og opfordrede Lene til at gå ud med ham. Så meldte Lene sig i bestyrelsen af boligforeningen, hvor Freddy Christiansen var formand. Snart blev de kærester og flyttede sammen i Freddys lejlighed på første sal og blev gift i 1993.

For at fejre Freddys 70 årsfødselsdag for nylig var hele familien i Lalandia en weekend, og det var dejligt at slippe for at holde fest og bare vide, at familien morede sig og havde det godt.

Frivilligt korps

Han er optaget af, at Vanløse skal være et endnu bedre sted at bo og har som aktiv i forskellige foreninger ofte savnet nogle, der lige kunne køre en bil med materialer, sætte en væg op, male noget, sy et kostume eller smække en ledning op. Frivillige kræfter, der vil hjælpe med lokale aktiviteter, og derfor pønser han på at nedsatte en slags ’Vanløse Volentiers’, hvor folk i Vanløse kan melde sig til.

»Så kan det være, at en forening skal have hjælp til at trække nogle kabler, og så kan de spørge i gruppen om nogen vil det. Det har jeg selv tit manglet, når vi arrangerede store ting som musik på Engen – man går død i det, når man ikke har kræfter til det hele,« siger Freddy Christiansen.

Vanløse Bladet ønsker stort til lykke med de 70 år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Monster trucks invaderer arenaen

Kira Skov.

Kira Skov synger på Betty Nansen Teatret