Pernille Sand har fået plads til sin hobby og kunstnerliv som linoleumsskærer.
Pernille Sand har fået plads til sin hobby og kunstnerliv som linoleumsskærer. - Foto: Anja Berth

Når babysyning fører til boligkøb

Nogle er født her. Andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Pernille Sand.

Den lille udgave af Kraks københavnerkort lå i cykelkurven, så hun hurtigt kunne finde vej, hvis hun fór vil. Det var en lun martsdag i 2005, og Pernille Sand var cyklet fra Tagensvej til A. F. Beyers Vej. Da hun nærmede sig målet, var det ligesom at solen varmede lidt mere, og hun lagde mærke til små rosenbede i forhaverne. Det var i dag, at de som de første kunne se den lejlighed, som var til salg på A. F Beyers Vej, og Pernille Sand ville ikke spilden chancen. Dagen før havde datteren på to år brækket armen, så kæresten Peter blev hjemme i lejligheden på Tagensvej og passede hende og deres yngste barn Anton på fire måneder. Pernille Sand kørte derfor alene, men blev straks forelsket i den røde murermestervilla, hvor en lejlighed på første sal med altan mod haven virkede som den perfekte ramme for familien.

Hun var klar til at købe lejligheden med det samme, men den skulle i bud, konstaterede ejendomsmægleren. Det kom den, og 26. juni 2005 overtog de nøglerne, og flyttede fra den lille nørrebrolejlighed til A. F. Beyers Vej.

Babysyning i Lindersvold

Egentlig var det hendes hobbys skyld, at valget faldt på Vanløse.

Mens hun havde været på barsel med den mindste Anton, gik hun til syning i Lindersvold på hjørnet af Ålekistevej og Jyllingevej. Det var mere snak og barselsgruppe end syning, men det var hyggeligt. Pernille Sand tog hver uge toget fra Nørrebro til Vanløse, og med barnevogn gik hun op ad Jernbane Allé og tænkte, at her kunne man da godt bo.

Det har hun gjort siden den martsdag i 2005. I 11 år boede familien på A. F. Beyers Vej, hvor brylluspfesten i 2011 blev holdt i haven med venner, naboer og familie. I 2016 flyttede familien til en villaljelighed på Egholmvej, hvor de ekstra kvadratmater gør det muligt for Pernille at have sin hobby hjemme. Ved siden af lærerjobbet er Pernille nemlig kunstner og laver linoleumstryk og print.

Børnene Mille og Anton er i dag henholdsvis 17 år og 15 år og går på gymnasiet og i 8. klasse på Katrinedal Skole.

Pernille Sand har ingen planer om at flytte fra Vanløse. Det er som en landby i storbyen, synes hun og selvom der ikke er nogen flytte store bygninger er her faktisk pænt, og Kronen, der kan ses fra soveværelsesvinudet på anden sal, ser flot ud med den hvide høje bygning.

Et lille ønske har hun dog: Et grafisk værksted i Kulturstionen. Ellers er alt faktisk helt perfekt i Vanløse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ole Kibsgaard spiller koncert i forbindelse med åbningen af festivalen.

Dyrenes tårn: Rundetaarn helt nede i børnehøjde

Sydhavnsgade, i folkemunde »motorvejen«, skærer bydelen effektivt over.

Hvad ønsker du for din bydel i 2020?