Handicapparkeringspladsen, som blev etableret i sommerferien 2019, bliver ifølge skoleder på Rødkilde Skole, Peter Daniel Andersen, ikke brugt. - Foto: Chilil Djurhuus

Handicapparkeringsplads etableret i skolegård

I sommerferien 2019 etablerede Københavns Kommune en handicapparkeringsplads i skolegården på Rødkilde Skole. Den bliver, ifølge skoleleder, Peter Daniel Andersen, ikke brugt.

»Vi havde ikke hørt noget, og da vi kom tilbage efter sommerferien, var der en handicapparkeringsplads i skolegården,« fortæller skoleleder Peter Daniel Andersen til Vanløse Bladet.

Peter Daniel Andersen fortæller endvidere, at den handicapplads, der allerede er tilknyttet skolen, aldrig bliver brugt.

»Nu har jeg været leder på Rødkilde Skole i fire og et halvt år, og den parkeringsplads vi allerede havde bliver aldrig brugt.«

Lokalplan

I lokalplanen er der et krav om, at »adgangs- og opholdsarealer skal udformes således, at de tilgodeser bevægelseshæmmedes færdsel på arealerne,» hvilket kan være grunden til, at handicapparkeringspladsen er placeret i skolegården tæt på indgangen til skolen. Det skriver Miljø- og Teknikforvaltningen i en mail til forældre Jens Peter Fisker, efter han i en mail undrer sig over parkeringspladsen i skolegården.

Miljø- og Teknikforvaltningen slår desuden fast i mailen, at parkeringspladsen ikke tager plads fra børnenes friarealer.

Der er placeret en pullert ved indgangen til Rødkilde Skole, hvilket betyder at man ikke kan komme ind i skolegården med en bil. Bagerst på billedet ser du handicapparkeringspladsen, som Teknik- og Miljøforvaltningen etablerede i sommerferien 2019

Der er placeret en pullert ved indgangen til Rødkilde Skole, hvilket betyder at man ikke kan komme ind i skolegården med en bil. Bagerst på billedet ser du handicapparkeringspladsen, som Teknik- og Miljøforvaltningen etablerede i sommerferien 2019 – Foto: Chili Djurhuus

Børnene er sikre

Jens Peter Fisker, der er forældre til to børn på skolen, mener det er åbenlyst forkert at etablere en parkeringsplads i skolegården, og han er bange for børnenes sikkerhed.

Ifølge skoleleder Perter Daniel Andersen betyder det intet for børnenes sikkerhed, at der er en parkeringsplads i skolegården:

»Handicapparkringspladsen betyder intet i forhold til børnenes sikkerhed, da den ikke bliver brugt. Man kan slet ikke komme ind i skolegården med en bil fordi der er en pullert der forhindrer, at der kommer biler ind uden en nøgle,« siger Peter Daniel Andersen og fortsætter:

»Det er ikke en første april joke – den er brændt ned i asfalten. Hvis den var lavet som et pædagogisk redskab, ville jeg forstå det. Vi får nogle gode snakke med eleverne om det at være handicappet også bruger børnene omkredsningen af parkeringspladsen til at hoppe og hinke på.«

Der mangler en plads

Vanløse Bladet har været i kontakt med Teknik- og Miljøforvaltningen. De svarer i en mail:

»adgangs- og opholdsarealer skal udformes således, at de tilgodeser bevægelseshæmmedes færdsel på arealerne.« De skriver desuden at Grøntmij (Ingeniørvirksomhed, red) har vurderet tilgængeligheden på skolen og at konklusionen er, at der mangler handicapparkeringsplads på området, samt at terrænet uden for skolen ikke er velegnet.

Ubrugelig handicap-parkering midt i skolegård

På Rødkilde Skole i Vanløse har de en handicap-parkering, som ingen kan bruge. Den er nemlig placeret i en skolegård bag en aflåst pullert.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nu tændes tusind lys over Zoo.6

Lys med dyrene: Zoo lyser op i februarmørket

Fortov halveret langs Rødkilde Skole