Susanne Mette Kriegbaum har tilbragt en stor del af sin barndom og ungdom ved Damhussøen. Nu stiller hun op til valget til Tryghedsgruppen for at skabe mere tryghed,FOTO: Anja Berth
Susanne Mette Kriegbaum har tilbragt en stor del af sin barndom og ungdom ved Damhussøen. Nu stiller hun op til valget til Tryghedsgruppen for at skabe mere tryghed,FOTO: Anja Berth

Tryg barndom i Vanløse har fået Susanne til at kæmpe for lighed

Vanløsepigen Susanne Mette Kriegbaum stiller op til repræsentantskabet for Tryg Fonden. Hun vil kæmpe for bedre barndom til udsatte børn.

Hun er født på Diakonissestiftelsen som nummer tre. Faren var lige gå ud for at ryge en smøg, og da han kom tilbage var Susanne Mette Kriegbaum kommet til verden.

I tyve år boede hun på Aggersvej ved Jyllingevej Station, og hun gik på Kirkebjerg Skole indtil hun blev flyttet til Katrinedals Skole, fordi der ikke var plads nok på Kirkebjerg Skole. Udsigten til at få samme skrappe lærer, som storesøsteren havde haft, fik Susanne Kriegbaum, der i modsætning til søsteren var noget af en rebel, til at række hånden op: TAG MIG!

Her på Katrinedal havde hun en fantastisk skoletid, og kom senere på Falkonergårdens Gymnasium.

Hun begyndte at læse til socialrådgiver, men som barn af en konservativ familie var hun ikke velset i det lidt venstreorienterede miljø. Og da slet ikke, da hun troppede op i nederdel.

Senere blev hun direktionssekretær i Unicef, hvor hun arbejde i 25 år, indtil hun som 62-årig gik på tvungen pension.

I dag er hun 67 år og stiller hun op til valget Tryghedsgruppen, og mener hun er en oplagt kandidat:

Læs også: Har du stemt til årets vigtigste valg

»Jeg har prøvet lidt af hvert i livet, og ved at det ikke altid er nemt. Jeg vil gerne knokle for at især børn og unge får en tryg barndom og at familier uden penge kan få friplads til børnenes fritidsaktiviteter,« siger Susanne Kriegbaum.

Hun bor i dag i Hellerup med sin mand Finn, som hun mødte på nettet. Et lykkeligt ægteskab med ’den bedste mand nogensinde’.

Kæreste på Engen

Hun husker Vanløse som en tryg og god barndom med masser af dejlige stunder. Blandt andet gåture med familiens collie, Rikke, der blev kaldt Nusser den blev luftet på Damhusengen. Og det var også her, midt på engen, at hun mødtes med sin ungdomskæreste Niels. Hans forældre arbejde i Rødovre, og så var det let lige at mødes på midten.

Noget af det bedste var haven på Aggersvej, men hun kunne også godt lide at drikke en øl med kæreste og venner på Den Gyldne Okse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Accordeonisten Julie Holmegaard Schade debuterer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i gratis koncert i Konservatoriets Koncertsal.

Accordeondebut i Konservatoriets Koncertsal

Det var en stolt Rikke Villumsen, der på vegne af Randersgades Skole kunne tage i mod skiltet, der viser skolens nye status.

Randersgades Skole er landets første verdensmålscertificerede skole