Peter Ravn har boet på Jernbane Allé i tyve år, men nu skal han flytte, da familiens ejendom er sat til salg.
Peter Ravn har boet på Jernbane Allé i tyve år, men nu skal han flytte, da familiens ejendom er sat til salg. - Foto: Anja Berth

Da Peter Henning Ravn kørte longjohn for farfarens farvehandel

Nogen er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Peter Henning Ravn

Navnet Henning kommer man ikke udenom. Farfaren hed Henning Ravn, faren hedder Bjarne Henning Ravn og sønnen Peter hedder såmænd Peter Henning Ravn.

Siden 1931 har ejendommen Jernbane Allé 52 været familiens ejendom – farfaren Henning Ravn åbnede farvehandel, der siden voksede sig stor og blev til Ravne Farve Tapet og Værktøj.

Butikken har eksisteret først under farfaren, siden under faren, indtil 2013, hvor Lagkagehuset flyttede ind.

På anden sal bor 51-årige Peter Henning Ravn med sine to døtre Bertha og Rita. De er i skole lige nu, men om lidt bliver de hentet af Peter og skal til svømning.

Fra det store køkken alrum med et gammel kort over Sydamerika på den store væg er der udsigt til fællesgården.

Peter Henning Ravn er bådebygger og har sit eget mobile firma med værksted i gården. Han kender hver en krog i den store gårdhave, for i mange år har han været vicevært i ejendommen.

Han er opvokset i Ballerup, da forældrene ikke ville bo og arbejde samme sted. Men han har haft sin gang i Vanløse. Som 12-årig kørte Peter Henning Ravn varer ud på forretningens longjohn og dinglede rundt med malerbøtter på det store forlad.

Men det var først som 31-årig, at han flyttede ind i lejligheden på anden sal, hvor han søskende har boet på skift.

En gigantisk herskabslejlighed med højt til loftet og en stor balkon, hvorfra man kan holde øje med det meste af Vanløses handelsgade, Jernbane Allé.

»Det skærer i mit hjerte, når jeg ser, hvordan gaden er blevet død. Denne her ende op mod torvet har altid været god, men nu er der også tomme lokaler her, og det er virkelig ærgerligt,« siger Peter Ravn.

Nu skal han lede efter et andet sted at bo. Lagkagehuset flyttede for nylig ud og i stedet for at finde en ny lejer har Peter Henning Ravn forældre besluttet at sælge familievillaen der netop er til salg.

»Det er jeg rigtigt ked af – jeg elsker Vanløse, og det er jo nyt for mig – jeg er vant til at bo her med mit lager, og mine piger går på en god skole, så jeg vil gerne blive i Vanløse,« siger Peter Ravn.

Peters farfar, Henning Ravn, havde farvehandel dér hvor der netop har ligget Lagkagehuset.

Peters farfar, Henning Ravn, havde farvehandel dér hvor der netop har ligget Lagkagehuset. – Foto: Privatudklip

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jan E. Jørgensen ser frem til den nye udgave af Platanvej.

DEBAT: Ændringer på Platanvej tilgodeser flest muligt

Kenneth Balfelt har arbejdet med udsatte og byrum i 15 år. Han var også med til at udvikle lommeparken ved Enghave Plads til øldrikkerne, der blev flyttet fra pladsen i forbindelse med metrobyggeriet.

Han var med til at skabe pladsen: Det er afgørende, at man inddrager brugerne