Grethe Wamsler på 96 år er glad for at bo på Bonderupgaard.
Grethe Wamsler på 96 år er glad for at bo på Bonderupgaard. - Foto: Chili Djurhuus

Jeg er glad for, at jeg skal ende mine dage dage på Bonderupgaard

Grethe Wamsler på 96 år flyttede fra 181 kvm til en to værelses, da hun flyttede på plejecenter Bonderupgaard. Og hun har det pragtfuldt.

»’Det er det pæneste hus i Vanløse’, sådan sagde en dreng engang om vores hus,« siger Grethe Wamlser og kigger på billedet af det hus. Hun nåede at bo i i 61 år med sin mand og to sønner.,

»Jeg flyttede fra det dejligste hus på Clausholmvej. Jeg flyttede fra 181 kvm til cirka 50, men jeg har det pragtfuldt,« smiler Grethe Wamsler på 96 år der fejrer fem års jubilæum på plejecentret Bonderupgaard juni 2020.

Trygt sted at bo

»Bonderupgaard er et allertiders plejehjem, og det er trygt at vide, at der altid er nogen til at hjælpe mig,« siger Grethe der ventede halvandet år på at så en to-værelses lejlighed.

Planen var egentlig, at Grethe skulle flytte på Bonderupgaard med sin ægtemand, Svend. Men han gik bort før, der blev en ledig lejlighed.

»14 dage efter min mands død, fik jeg tilbudt en et-værelses, på Bonderupgaard, men det var alt for uoverskueligt, fordi han lige var død og det at flytte fra 181 kvm til en et-værelses var ikke realistisk,« siger Grethe Wamsler og kigger rundt i sin to-værelses lejlighed, der består af en lille stue med tekøkken, indbyggede skabe, et soveværelse og et stort badeværelse.

Oldemor Grethe Wamsler på 96 år fortæller, hvorfor Plejecentret Bonderupgaard er et dejligt sted.

Oldemor Grethe Wamsler på 96 år fortæller, hvorfor Plejecentret Bonderupgaard er et dejligt sted at bo. Bonderupgaard er et profilplejehjem med fokus på udeliv og dyr. Grethe er specielt glad for Bonderupdgaards to hunde.

Broderer og læser Berlingske

»Jeg læser Berlingske hver eneste dag. Dét er en god avis,« siger Grethe Wamsler og fortæller, at når hun ikke benytter sig af Bonderupsgaards mange aktiviter såsom rejser, banko, højtlæsning eller fællesspisning, læser hun bøger og broderer.

»Jeg er i gang med at brodere ryggen til en rokkekostol,« siger Grethe Wansler stolt. Hun rejser sig en smule besværet og rækker ud efter et stort stykke kvardretisk stod hvorpå der er broderet roser.

»Ja det er nok ikke hver dag du møder en der, broderer,« siger hun og griner.

Grethe Wamsler viser stolt sit broderi frem.

Grethe Wamsler viser stolt sit broderi frem. – Foto: Chili Djurhuus

Døden kan jeg ikke undgå

»Prøv lige at gå ud på badeværelset. Er det ikke dejlig stort? Det her er en rigtig god bolig,« siger Grethe og smiler. Du mangler bare en altan?

»Altan? Vi har da en altan her på Bonderupgaard.

Kom, nu skal jeg vise dig den,« siger Grethe, rejser sig, tager sin rollator, går ud på gangen videre ind i fælleskøkkenet og peger ud på en overdækket terrasse.

»Terrassen er så pragtfuldt. Her sidder vi om sommeren, hvis vi ikke er nede i haven. Jeg er så glad for at være her. Fødsler og døden, kan vi ikke slippe for, så jeg er glad for, at det er her, jeg skal ende mine dage,« siger Grethe og giver en af ansatte et kæmpe kram.

Læs også: »Livet går ikke i stå efter aftensmaden«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nuværende formand for Integrationsrådet, Laila Muhareb Udby.

Valg: Integrationsrådet skal have ny formand

Fra venstre ser du Anni Brodersen på 81 år, Katja Madsen, Grethe Wamster på 96 og Inga Madsen på 81 år. Bag dem sidder deres papegøje, som bevæger sig frit rundt på plejecentret.

»Livet går ikke i stå efter aftensmaden«