Inger Hannibal er 91 år, men frisk og læser masser af bøger. Hun kan ikke leve uden litteratur, som hun siger. Hun har boet her i ejendommen ved Grøndalsparken siden 1935.
Inger Hannibal er 91 år, men frisk og læser masser af bøger. Hun kan ikke leve uden litteratur, som hun siger. Hun har boet her i ejendommen ved Grøndalsparken siden 1935. - Foto: FOTO: Anja Berth

Inger Hannibal blev vanløseborger i 1935 – og det har hun været siden

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Inger Hannibal.

Den 4. juni har sit helt eget særlige kryds i kalenderen. Hvert år.

Her samler Inger Hanibal sin gamle klasse fra Vanløse Skole, som hun blev klasselærer for i 1953, da hun som nyuddannet lærer fik ansvaret for en 1. klasse. Klassen havde et fantastisk sammenhold, og siden de gik ud af skolen, har det været en fast tradition, at de mødes hvert år netop 4. juni hjemme hos deres gamle klasselærer, Inger Hannibal, der i dag er 91 år.

»Det er pigerne, der står for maden og kommer med det hele, mens drengene står for drikkevarerne,« fortæller Inger Hannibal og fastholder at kalde dem ’drenge’ og ’piger’ selvom de er 73-74 år.

En af eleverne siger stadig Fru Hanibal, som hun kaldte sin gamle klasselærer, og det er fint nok, siger Inger Hannibal.

Udsigt til marker og å

Vi sidder i hendes store lyse lejlighed ved Grøndalsparken, hvor hun har boet siden hun som syv-årig flyttede fra Frederiksberg 1. september 1935.

Dengang så Grøndalsparken helt anderledes ud end nu, hvor der er trafik på den ene side og boligkarreer på den anden side.

Det meste var marker, og der løb Harrestrup Å, og det var et slaraffenland for Inger og de andre børn at komme ud hvor der var luft og rum.

De legede i græsbeklædte skråninger, hev pastinakker op af jorden, fiskede igler og en gang imellem var de uartige og løb under å-udløbet ved Jernbane Alle, selvom man ikke måtte.

Hun gik på Vanløse Skole, men i starten skulle hun lige vænne sig til det, for hun var godt vant på skolen på Niels Ebbesens Vej tæt på hjemmet på Vodroffsvej. Men i 1935 fik faren mulighed for en større lejlighed i et dengang nyt byggeri, og det er i denne ejendom, at Inger Hannibal stadig bor.

Hun blev dog glad for at gå på Vanløse Skole – faktisk så glad for det, at hun selv gerne ville være lærer.

Lærer i 41 år

Hun er uddannet lærer fra Zahles Seminarium og mødte til et litteraturarrangement om Tom Kristensen ham, der blev hendes mand og far til de tre døtre. I dag er manden død, men døtrene har givet både svigersønner, børnebørn og oldebørn.

Hun var lærer i 41 år også på Vanløse Skole. Og det er hendes gamle klasse, som hun blev klasselærer for i 1953, der stadig holder hende fast på 4. juni.

»De kommer altid på én gang – de går aldrig ind en ad gangen. Jeg kan jo høre, at de mødes og så kommer de ind i en stor klump. Men jeg er aldrig træt når de har været her, selvom de ikke går før midnat, for det er så opløftende at være sammen med dem og høre om deres liv og familier,« siger Inger Hannibal.

Inger Hanibal klarer selv det hele i lejligheden – kun når det stormer og blæser går hun ikke ud. Men hver uge er hun til novellearrangement på Hyltebjerggård.

»Jeg kan slet ikke leve uden litteratur,« siger hun og viser en bunke bøger, som er nye og julegave fra familien.

Da jeg skal til at gå, og står med overtøj på i entreen, understreger Inger Hannibal:

»Jeg blev vanløseborger i 1935, og jeg er stadig vanløseborger.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det er kanalen ved Andebakkeøen i Frederiksberg Have, hvor vandet er ved at blive renset for slam.

Slotsgartner Lars Friis: »Kanalen i Frederiksberg Have er ved at gro til i slam«

Nashs stemme fortsætter med at kunne høres som støtte til fred, til miljøet og for social retfærdighed

Graham Nash kommer til Amager