Jette Hill Ludvigsen har altid fuld fart på og svært ved at sidde stille. Men når verden bliver for meget, bevarer hun altid roen og overskuddet.
Jette Hill Ludvigsen har altid fuld fart på og svært ved at sidde stille. Men når verden bliver for meget, bevarer hun altid roen og overskuddet. - Foto: Anja Berth

‘Der er ikke nogen ommer i livet’

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Jette Hill Ludvigsen

Sammen med sin veninde stod hun om aftenen 21. november i 1990 i baren på The Green Parot i Key West. Jette Hill Ludvigsen var 23 år og var sendt til Florida for at lave en rejsereportage. Pludselig stod han der. Lækker og flot. David Hill hed den 24-årige dykker instruktør fra Australien, og de faldt i snak, dansede og da han havde puttet en cent i jukeboxen og valgt Billy Joels sjæler She´s Always a Woman hviskede han til hende: One day I´ll merry you.

Otte måneder efter, 15. juni 1991 sagde de ja til hinanden på Københavns Rådhus og har været sammen siden og har fem biologiske børn samt to plejedøtre og en lille pige i weekendaflastning.

De boede i en lejlighed på Frederiksberg, men havde lyst til hus og have, og solgte deres lejlighed på Martensens Allé. De havde dog svært ved at finde det rigtige, så først lejede de en lejlighed i nabohuset og flyttede alle tingene ned. Senere flyttede de til næste naboopgang med hjælp af Davids fodboldhold og nogle Netto-indkøbsvogne.

– Foto: Foto: Anja Berth

En dag så Jette Hill Ludvigsen en annonce i Søndagsavisen. Huset var præcis sådan som de gerne ville have det, der var et problem. Det lå i Vanløse.

Indtil da havde hun kun betragtet Vanløse, som et kvarter man skulle igennem for at komme videre på arbejde. Ikke engang postnummeret var charmerende, så hvorfor skulle man flytte herud?

De besluttede dog at give det en chance og mindede sig selv om, at det jo nærmest var Frederiksberg i afstand. Så en majsøndag i 1996 cyklede de til Herlufsholmsvej til åbent hus. Det havde 100 andre også fundet på, men Jette Hill Ludvigsen kunne med det samme fornemme, at dette dødsbo kunne blive en fantastisk ramme for parret og den familie, de gerne ville stifte.

Problemet var bare, at flere andre par var interesserede. Huset skulle i budrunde, David og Jette bød højest, og med hele redaktionen på Kanal 2, hvor Jette Hill Ludvigsen arbejdede som journalist og nyhedsvært, som vidne, ringede ejendomsmægleren nogle dage efter og sagde tillykke.

»Jeg skreg helt vildt og hoppede rundt på hele redaktionen,« husker Jette Hill Ludvigsen.

Dødsboet fik de hurtigt skik på, David er uddannet murer og havde allerede dengang sit eget firma, så hurtigt blev huset forvandlet til et luksushjem med hvide vægge og en masse lebenraum.

I 2000 fødte Jette Hill Ludvigsen parrets første barn, Louis. 14 dage senere døde Jettes søsters mand. Han og en ven blev dræbt i Sydafrika. Liv og død på ganske kort. Barselstiden med fuldstændig lykke på den ene side og sorg på den anden side, fik hende til at tænke over, om det var det hele værd at arbejde så meget, som hun gjorde.

Hurtigt efter besluttede de at få et barn til, Jette blev gravid og to år efter fødte hun Sebastian. Under barslen opdagede Jette et lokale på hjørnet af Jernbane Allé og Jydeholmen, hvor det var planen, at en veninde ville åbne helsekost. Men den idé blev ikke til noget, og udlejeren spurgte i stedet Jette: Hvorfor åbner du ikke selv butik? Det gjorde hun så og har siden 2002 haft butikken Livsstil, som passer perfekt til hende liv med en masse børn, aktiviteter, hunde og rejser.

For to år siden flyttede familien, der tæller i alt fem biologiske børn, to plejedøtre samt en pige i weekendaflastning og en kæreste til familiens ældste søn – til nyt byggeri på Ådalsvej. Her er lige arkitektoniske linjer og masser af plads til fester, hyggestunder og udeliv. Og nu også med et hus i baghaven til Jettes forældre, når de er på besøg.

Hun lever hver dag som var det den sidste og har svært ved at tale uden at grine. Humor og grin er det bedste hun ved, og hun hylder at nyde fremfor at brokke sig.

For som hun siger: Der er ikke nogen ommer i livet.

Vanløse TALKS

  • Hver måned inviterer Vanløse Bladet til Vanløse TALKS.

  • Næste gang er torsdag 27. februar klokken 18 til 19 i kaffebaren LOCALS på Jernbane Allé.

  • Her kan du møde studievært, butiksejer, vanløseborger, familiedronning Jette Hill Ludvigsen, der vil tale om familieformer, kærligheden til plejebørn, sorg, kunsten at nyde livet og ikke brokke sig.

  • Alle er velkomne og Søren Lorentzen sørger for små happere – drikkevarer betaler du selv. Vi glæder os meget til at se jer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Vi mødte Pernille i Amager Strandpark, hvor forsidefotoet til bogen er taget.

En dag stormede politiet ind – og så brød Pernilles kernefamilie sammen

»Ved hjælp af den kunstige intelligens, som vi har udviklet, bortredigeres det store område på en fodboldbane, hvor bolden ikke befinder sig. På den måde er bolden hele tiden i fokus,« forklarer Henrik Teisbæk.

Henrik og det intelligente fodboldkamera