Det kan være forbundet med fare at krydse Ålekistevej især i morgentrafikken.
Det kan være forbundet med fare at krydse Ålekistevej især i morgentrafikken. - Foto: privatfoto

Cyklist på Ålekistevej: ‘Et spørgsmål om tid, før der sker alvorlige uheld’

Bo Thyssen Vestergaard frygter alvorlige uheld på Ålekistevej, hvor han selv blev kørt ned for nogle år siden. Kommunen lover, at vejen bliver sikrere måske allerede til næste år.

Onsdag 6. januar 2016 klokken 17.45. Bo Vestergaard er på vej ned i Brugsen på Ålekistevej for at købe ind til aftensmaden. Sammen med sin familie bor han på Børglumvej, og han vil cykle ned til Super Brugsen.

Han skal krydse Ålekistevej og da der er frit begynder han at cykle over. En hvid Audi A4 holder ved Herlufsholmsvej og skal til at køre ud på Ålekistevej. Men da bilen ikke blinker, skal han nok til højre ned mod SuperBrugsen og Bo Vestergaard beslutter sig for at cykle over vejen.

Bilisten skal dog den anden vej op mod Jyllingevej og midt på Ålekistevej bliver Bo Vestergaard ramt af bilen, så han flyver ned på vejen og slår sin hofte, skulder og rammer hovedet ned i asfalten.

Cyklen er smadret, men han får humpet sig selv ind til siden, så han ikke ligger midt på vejen. Bilisten kommer chokeret hen til ham, men Bo Vestergaard kan selv komme hjem. Indkøbsturen må han dog droppe. Lidt senere på aftenen ringer hans kone dog til skadestuen og han bliver tjekket for brud. Han er sluppet med forskrækkelsen og mange smerter, men ingen traumer.

Farlige morgener

Det er fire år siden nu, men oplevelsen står klart for ham og hver eneste gang han skal krydse Ålekistevej, tænker han på det.

Ikke mindst fordi han stadig kan se farlige situationer, hver eneste morgen.

»Hver morgen er jeg vidne til flere potentielle uheld. Mange cyklister skal ind mod København ad Herlufsholmvej og skal krydse Ålekistevej, skolebørn skal krydse vejen for at komme på Damhusengens skole. Der er ingen fodgængerfelt og flere billister kører meget stærkt for at nå det grønne lys,« siger Bo Vestergaard, der foreslår, at man etablerer fodgængerfelt, lysregulering, chikaner for at dæmpe farten.

Og der er godt nyt.

En god løsning

For ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er der netop et skolevejsprojekt, som blandt andet skal sikre en bedre krydsning på Ålekistevej ved Herlufsholmvej /Børglumvej. Desuden skal der etableres midterhelle og afstribning.

Projektet forventes udført i løbet af efteråret/vinteren 2020.

Teknik – og miljøborgmester Ninna Hedeager-Olsen (EL) glæder sig over udsigten til en sikrere vej:

»Det skal være sikkert at bevæge sig rundt i København som blød trafikant, og vi skal lytte til borgernes bekymringer og tage dem alvorligt. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan komme et lokalt ønske i møde, så det bliver både trygt og sikkert at krydse Ålekistevej ved Herlufsholmvej og Børglumvej,« siger borgmesteren.

Og der er god grund til at sikre vejen, for også Cyklistforbundet har udpeget Herlufsholmsvej/Ålekistevej som en af de farlige strækninger.

»Det er et uhyre utrygt sted at krydse Ålekistevej, uanset om man er til fods eller på cykel (eller i bil for den sags skyld),« siger lokalformand i Cyklistforbundet, Erik Hjulmand.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Søren og Mikkel ved virksomheden i Wildersgade.

Gamer-succes fra Wildersgade satser stort i Kina

Filminstruktør Ole Christian Madsen (tv) og Østerbro Avis‘ journalist Thomas Frederiksen.

Forpremiere: Da Østerbro genså rædslen fra terrorangrebet på film