Benedicte var spændt på og hendes globus igen kom til at virke. Det sørgede Arne for.
Benedicte var spændt på og hendes globus igen kom til at virke. Det sørgede Arne for. - Foto: Foto: Anja Berth

»Jeg har givet dig hele verden på et sølvfad«

Vanløses første Repair Café var en kæmpe succes med brødristere, støvsugere, karklude og en gammel globus, der skulle fixes.

Anja Berth

Lykke fås i mange former.

En af dem er, når ens støvsuger efter en lang skadepause igen kan suge støv og nullermænd op.

Så må man gerne råbe YES.

Det gjorde Kat, da hun søndag eftermiddag var taget fra bopælen på Frederiksberg til første Repair Café i Vanløse for at få fixet sin støvsuger.

»Jeg tror, det er ledningen, der er noget galt med, for når jeg lige rykker lidt i den, virker den igen,« sagde Kat, da hun indleverede sin orange Elektrolux-støvsuger og stillede sig op i køen.

Rundt omkring i Det Nye Fællesskab sad frivillige fixere klar til at reparere eller forsøge at reparere folks brødristere, urremme, lamper og karklude, der trevler.

Ove havde tid til at se på Kats støvsuger. Det var stikproppen, den var gal med, og Kat blev sendt afsted til Silvan for at købe en ny prop. Repair Café er helt gratis, men man skal selv købe eventuelle løsdele.

Det virkede og Kat gav Ove et kæmpe kram og tog glad hjem med sin nye støvsuger.

»Nu skal jeg hjem og støvsuge hele lejligheden,« grinede hun.

På den anden side af bordet stod Arne med ansvaret for Benedictes globus.

»Jeg har fået den af en kollega, men pludselig lyser den ikke mere,« sagde hun og mente selv, at det var fatningen, altså globussens, den var gal med.

Arne er en af de frivillige fixere. Han bor i Brønshøj og er ingeniør. Som en anden læge undersøgte han ledningen og fandt at det var afbryderen, der var brændt sammen. Arne pillede kontakten op og førte ledningen direkte gennem til fatningen. I mellemtiden sendte han Benedicte afsted efter nye el-pærer, så de kunne prøve, om reparationen havde virket.

Benedictes jubeldans sagde alt: Der var lys i verden, og som Arne sagde: Jeg forstår godt du er glad. Jeg har jo også lige givet dig hele verden på et sølvfad.«

Repair Café er et samarbejde mellem Det Nye Fællesskab og Vanløse Lokaludvalg og finder sted anden søndag i hver måned, næste gang 10. maj fra 15 til 17, Jernbane Allé 70, men hold øje med Vanløse Lokaludvalgs hjemmeside og følg også vores Facebook, da tingene kan ændre sig jævnfør corona-krisen.

Kat var ovenud lykkelig, da støvsugeren igen larmede.

Kat var ovenud lykkelig, da støvsugeren igen larmede.

Sydamer sad klar til at reparere gardiner og karklude.

Sydamer sad klar til at reparere gardiner og karklude.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Gymnasium lukket helt efter endnu et tilfælde af Corona

Lena Feld klipper herrer med saks - men kanterne skal tages med maskine.

»Du dør med saksen i hånden, har en kunde sagt – og det er nok rigtigt«