Den personlige valgkamp i fjor, hvor hun blandt andet fik hjælp af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, var ikke nok for Yildiz Akdogan, der ikke blev genvalgt.
Den personlige valgkamp i fjor, hvor hun blandt andet fik hjælp af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, var ikke nok for Yildiz Akdogan, der ikke blev genvalgt. - Foto: Anja Berth

Lokalformand: Skuffet over Yildiz‘ stemmetal

Yildiz Akdogan udtalte for nylig til Minby.dk, at årsagen til at hun er stoppet som socialdemokratisk folketingskandidat i Brønshøj/Vanløse-kredsen, skyldes uenighed med den ny bestyrelse, der er trådt til i partiforeningen i Brønshøj/Husum, som er den ene af to foreninger i kredsen, den anden er Vanløse.

Hun ville ikke gå i dybden omkring uenigheden, men nævnte, at det handlede om »valg, kampagner og kandidater.«

Vanløse Bladet har forelagt formand for Socialdemokratiet i Brønshøj-Husum hendes udsagn, og fra Lasse Rybjerg lyder det i et skriftligt svar:

»Det lykkedes ikke Yildiz at blive valgt på trods af, at hun var medlem af Folketinget, og kredsen brugte næsten 100.000 kroner på valgkampen. På den baggrund drøftede kredsen, det vil sige Vanløse og Brønshøj-Husum partiforeninger, valgkampen og de for os at se svære muligheder for genvalg. Det drøftede vi så efterfølgende med Yildiz, der så selv valgte at stoppe som kandidat,« skriver han.

Minby.dk har talt med formand for Brønshøj-Vanløse-kredsen, Bent Christensen fra Vanløse. Han udtaler:

»Jeg tror ikke, at jeg skal tilføje noget. Det vil jeg gerne holde mig fri for. Vores opgave er nu, at vi skal finde en ny folketingskandidat.«

Yildiz Akdogan var medlem af folketinget i flere omgange fra 2007, hvor hun repræsenterede Brønshøj/Vanløse i Københavns Storkreds, men røg ud ved folketingsvalget i fjor. Hun har boet på Nørrebro i omkring 15 år. Både Brønshøj/Vanløse og Nørrebro er en del af Københavns Storkreds, derfor har man kunnet stemme på hende i begge områder.

Læs interviewet med Yildiz Akdogan her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
88-årige Flemming Thomsen har været cirkusartist, siden han var 13 år, og han bliver ved til den dag han dør.

Verdens ældste artist holder til i Vanløse cirkus

Restauranten Era Ora blev grundlagt i 1983 af ægteparet Elvio Milleri (foto) og Edelvita Santos.

Opfordring fra ministeriet: Undgå offentlig transport i myldretiden