Sørgemarchen og demonstrationen på Amager Fælled onsdag.
Sørgemarchen og demonstrationen på Amager Fælled onsdag. - Foto: Arternes Ambassade og Extinction Rebellions

Skoleleder om Corona: Vi kommer til at vænne os til at tage på færre ture

Ledelsen på Damhusengens Skole følger Corona-udviklingen fra minut til minut og forsøger at informere tydeligt samtidig med at man bevarer roen.

»Vi skal kommunikere ofte og tydeligt, men vi må ikke lade vores frygt smitte af på børnene.«

Det siger skoleleder på Damhusengens Skole, Max Ulrich Larsen, der siden først i marts har haft travlt med at følge Corona-udviklingen og opretholde kommunens retningslinjer.

Foreløbig er et par elever på Damhusengens Skole i tæt dialog med forældrene sendt i frivillig karantæne, da de har været på rejse eller i kontakt med nogen, der har rejst til risikolande (før landende blev erklæret som risikolande).

»Vi kører efter devisen; ’better safe than sorry’. Kunsten er lige nu at bevare de sænkede skuldre, at smile men samtidig at informere og kommunikere, når der er noget nyt. Jeg forsøger at være meget tydelig og orienterer forældrene, når og hvis der er noget nyt,« siger Max Ulrich Larsen.

God hot-line

Indtil videre har Corona-virussen ikke ramt nogle af eleverne eller medarbejderne, men to er i frivillig karantæne efter en rejse.

Max Ulrich Larsen er glad for Københavns Kommunens indsats på området.

»De har et sundhedsteam med en hotline, som vi som ledere kan ringe til, hvis vi er i tvivl. Jeg får hele tiden beskeder fra forældre og medarbejder – så nu, mens vi snakker, tikker der en ny ind. Vi følger det her meget tæt,« siger Max Ulrich Larsen.

Han er dog ved at indstille sig på at det ikke lige forsvinder og at det får konsekvenser for skolen.

»Vi har et samfundsansvar, og jeg tror at vi bliver nødt til at tage på færre ture, så vi ikke skal med metro og bus. Vi har heldigvis Damhussøen i nærheden.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Gang i køkkenet.

Unge kom ind fra sidelinjen med gourmetmiddag på restaurantskolen

Cykelparkering på Solbjerg Plads.

Cykelforbundet: Bland dig i debatten om cykelparkering