Ida Sondrup og manden Martin med børnene Vega på otte år og Luna på fire år.FOTO: selfie
Ida Sondrup og manden Martin med børnene Vega på otte år og Luna på fire år.FOTO: selfie

Midt i en corona-tid: Hjemme hos Ida Sondrup på Jyllingevej

Ida Sondrup og hendes familie forsøger at få det bedste ud af at corona-tiden med en struktureret hverdag og plads til fest og spas.

Det gælder om ikke at sumpe til. Derfor tager Ida Sondrup hver morgen tøj på, som skulle hun på sit arbejde på Gentofte Bibliotekerne. Men det skal hun ikke. Hun skal blive i lejligheden på Jyllingevej, hvor hun bor med sin mand Martin og deres to piger på otte og fire år.

Siden 12. marts har hun og familien ligesom mange andre været hjemme. Vega går i 2. klasse på Kirkebjerg Skole, mens lillesøster Luna går i børnehave. Nu skal forældrene både agere lærere, pædagoger og selv passe deres arbejde.

»Vi står op som vi plejer ved 7-7.30 tiden, spiser morgenmad sammen, og ser vi Randers Regnskovs hjemmeskole sammen. Det er et fantastisk program, de har lavet her i corona-tiden. Og så er der opgaver bagefter,« fortæller Ida Sondrup til Vanløse Bladet over telefon.

Savner kollegaer

Når børnene er sat i gang med opgaver, går Ida Sondrup i gang med sit arbejde som børnekulturformidler og det meste foregår med skypemøder og langtidsplanlægning.

»Jeg savner mine kollegaer helt vildt og savner at komme på arbejde. Og så savner jeg at kramme mine veninder. Jeg er så heldig at have en familie, jeg kan være tæt med, men nogle af mine veninder bor alene og har ikke haft menneskelig kontakt længe. Så de er de første, der skal have en kæmpe krammer, når det her er over,« siger Ida Sondrup.

Hun savner også at gå i biografen – både hun og hendes mand er flittige biografgængere, og det står også på listen over ting, man skal når krisen er over.

De forsøger at få hverdagen til at ligne sig selv så meget som muligt og er meget struktureret med at spise sammen, og adskille leg og arbejde.

Familien forsøger at være så meget hjemme som muligt for at undgå at smitte andre – selvom de ikke er syge eller shar symptlerm. Forleden gik Vega en tur med en veninde men på asftand.

»Vi ser ingen andre end os selv, men heldigvis kan vi rigtigt god lidt at være sammen, så det er hyggeligt, men pigerne savner deres bedsteforældre og venner,« siger hun.

Støtter lokalt

Ida Sondrup er også bevidst om at støtte de lokale forretninger og butikker, der har det hårdt lige nu.

»Jeg har lige købt kaffebønner hos Locals Kaffebar på Jernbane Allé. Det er jo meget billigere at købe det i Rema 1000, men jeg vil gerne støtte de små nye firmaer og være med til, at Søren (indehaver af Locals, red.) overlever det her. Det skal han nu nok. For han gør det virkelig godt.«

Selvom familien forsøger at leve som struktureret og hverdagsgtig som mulig, er der plads til fest. For familien selv, forstås.

Sidste lørdag lavede Ida Sondrup og datteren Vega en gallamiddag med tre retter bestående af ost/olivenbrød til forret, hakkebøf med bløde løg og sov til hovedret og islagkage til dessert. De dækkede fint bord, lavede menuskilte og faren tog jakkesæt på.

Efter middagen satte de Just Dance på med Justin Timberlake og dansede rundt i stuen til »I can´t stop the spirit.«

Midt i en corona-tid/Hjemme hos

  • Vi er Vanløse-serien kommer tilbage, når Coronakrisen er over.

  • I stedet for har vi serien Hjemme hos, hvor vi interviewer familier eller enlige i Vanløse om hvordan de oplever corona-tiden. Hvad laver I, hvad er det værste? hvad er det bedste?.

  • Interviewene foregår på telefon eller skype og vi beder jer selv tage billeder – gerne selfies.

  • Skriv til journalist Anja Berth på abe@minby.dk, hvis I gerne vil være med. Vi glæder os til at høre fra jer.

Vega læser lektier.privatfoto

Vega læser lektier.privatfoto

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OPDATERET – Nødråb fra Sundholms herberg: »Test mit personale for coronasmitte«

Aktiviteterne i kulturhuse og på spillesteder er sat på standby. Nu er de københavnske politikere klar med en hjælpepakke.

Kulturen lider under coronakrisen: Nu er en stor hjælpepakke på vej