Socialborgmester, Mia Nyegaard (R) er glad for, at der er så mange socialrådgivere og psykologer i Københavns Kommune der tilbyder at være en del af den frivillige telefonrådgivning.
Socialborgmester, Mia Nyegaard (R) er glad for, at der er så mange socialrådgivere og psykologer i Københavns Kommune der tilbyder at være en del af den frivillige telefonrådgivning. - Foto: Presse

Københavns Kommune åbner anonym forældrerådgivning

Fordi mange forældre er ekstra pressede på grund af Covid-19 har Københavns Kommune åbnet en anonym forældre rådgivning.

»Myndighederne har etableret en åben og anonym telefonrådgivning med råd og vejledning til forældre. Alle må meget gerne opfordre deres familier til at bruge rådgivningen i den kommende tid.«

Sådan står der i en aula besked som Københavnske forældre har modtaget eller i disse dage vi modtage. Beskeden er forfattet af Borgercenter Børn og Unge i Københavns Kommune, og har til formål at give et rum hvor forældre der er pressede kan ringe ind anonymt.

Behov for et sted

Socialborgmester, Mia Nyegaard (R) fortæller, at telefonlinjen oprettet fordi de på Borgercenter Børne og Unge oplever, at der er et behov for et sted, hvor man som forældre kan ringe ind.

»Det er også det, vi har set i medierne: at der er mange der er ekstra pressede i de her tider, fordi de skal have arbejdsliv til at passe sammen med at passe børn og lektielæsning,« siger Mia Nyegaard og fortsætter.

»Der er mange der har et behov for at få et råd om, hvordan man tackler den situation at have så mange bolde i luften på en gang – eller måske bare at være isoleret sammen i så lang tid,« forklarer Mia Nyegaard og fortæller om en mor der ringede ind, fordi hun havde skældt sit barn ud, fordi hun var presset.

Læs også: Skoleleder: »Godt med anonym forældrerådgivning, men forældrene skal huske, at vi stadig er her«

»Moren havde behov for vejledning til, hvordan hun kunne få talt med sit barn om, at hun ikke var sur på barnet, men blot presset,« forklarer Mia Nyegaard der slår fast at hun hellere have, at forældrene ringer ind til telefonrådgivningen og får et godt råd, i stedet for at det hele eskalerer og man for eksempel skælder sit barn ud.«

Alle er udsatte lige nu

»Jeg vil gerne slå fast, at den her telefonrådgivning er for alle. Den er et ekstra tilbud i den her tid. Lige nu er alle udsatte. De frivillige på telefonrådgivningen er frivillige psykologer og socialrådgivere, så hvis man ringer ind, får man kvalificeret vejledning, og det er Mia Nyegaard stolt af.

»Jeg synes det er fantastisk, at se der er så mange der gerne vil hjælpe. De ser, at der er et behov, også træder de til som frivillige,« siger Mia Nyegaard og pointerer, at socialrådgiverne i Københavns Kommune er ekstra opmærksomme på de udsatte og sårbare familier, de har kendskab til, og de opfordrer, ifølge Mia Nyegaard, forældrene til at benytte nødpasningen.

Skoleleder: Husk at kontakte skolen

Skoleleder på Damhusengens Skole, Max Ulrich Larsen kan godt se en ide med en anonym telefonlinie, men han håber også at rådgiverne vil opfordre forældrene til at kontakte skolen, hvis de ringer ind fordi de er pressede over noget i forhold til skolen.

Læs også: Københavns Kommune sender forkert besked ud i AULA

»Jeg synes det er en god i ide at man kan ringe ind et sted, og få hjælp inden det hele hænger i laser – vi skal jo alle igennem det her,« siger Max Ulrich Larsen og siger afsluttende;

»Men hvis opkaldet handler om skoledelen er det vigtigt, at vi som skole kan få det af vide , så der kommer en aktion fra skolen. så jeg håber da at de vil rådgive forældrene til at kontakte skolen, så vi sammen kan finde en løsning på det der presser forældrene.«

Har du som barn eller voksen behov for at snakke med en, kan du ringe til:

  • Københavns anonyme telefonrådgivning bestående af frivillige socialrådgivere og psykologer (forældre) alle dage mellem 10 – 21 på telefon 2917 2514

  • Børnetelefonen (Børns Vilkår) 116111 (både chat, sms og opkald)

  • Din lokale skoleleder eller klasselærer

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hilsen fra Østerbro Avis: LIV på den anden side af corona – og vi tyvstarter nu

Så er der igen tid til at spille golf - i Dragør, men reglerne er i disse coronatider skærpet, så der max. må gå to bolde pr. hul.

Godt nyt til golfspillerne: Dragør åbner banen med skærpede regler for spil