Gitte Hedeby fik en time til at forlade Café Oasen og samtidig sørge for at få alle gæster ud af kulturnuset. Nu står hun med en helt blank kalender og kan end ikke tilbyde take-away.
Gitte Hedeby fik en time til at forlade Café Oasen og samtidig sørge for at få alle gæster ud af kulturnuset. Nu står hun med en helt blank kalender og kan end ikke tilbyde take-away. - Foto: Martin Sørensen (arkiv)

Gittes café ligger i kulturhuset og derfor måtte hun forlade sit arbejde og sende medarbejdere hjem

Gitte Hedeby er ejer af Cafe Oasen, der ligger i Kulturstationen. Derfor blev hun tvunget til at forlade sit arbejde på én time, og står nu med en helt blank kalender og kan end ikke tilbyde take-away.

»Jeg synes, jeg har prøvet meget både op og nedture i mit arbejdsliv, både forretningsmæssigt og økonomisk, men det her er det vildeste – jeg har aldrig prøvet noget lignende.«

Det siger Gitte Hedeby, der er indehaver af Café Oasen. Men i modsætning til sine restauratørkollegaer i branchen kan hun ikke lave take-away, for Café Oasen ligger i Kulturstationen, der er et kommunalt hus.

Og torsdag 12. marts – dagen efter statsminister Mette Frederiksen (S) erklærede lukning af alle institutioner og skoler fik Gitte Hedeby og de øvrige medarbejdere i Kulturstationen den besked, at de skulle gå hjem.

»Det var ret vanvittigt. Vi skulle sørge for at alle brugere på biblioteket og i kulturstationen gik ud og nogle blev lidt sure, for de kunne ikke undvære en bog i 14 dage. Og så skulle alle medarbejdere også hjem. Så stod man der på gaden, ligesom hvis der havde været en brandalarm,« fortæller Gitte Hedeby.

Normalt har hun en helt overfyldt kalender med mange telefonsamtaler og mails hver dag. Og hun er ikke typen, man kan tiltuske sig en te-date med om et par dage. Hun har ikke tid. Men det har hun nu.

Alt for meget tid. Og bekymringer om hvor længe det her varer, og hvad der skal ske med de medarbejdere hun har som ikke får løn i perioden.

»Det eneste jeg kan gøre er at opfordre folk til at købe gavekort til koncerter en gang i fremtiden. Jeg har ikke noget privat forbrug overhovedet – jeg arbejder kun, så jeg er ikke bekymret for mig selv, men mine medarbejdere,« siger Gitte Hedeby.

Stjerner under træning

Hun deler hus med sin eksmand så deres fælles børn har fast base. Lige nu er alle hjeme på grund af corina, men Gite Hedby har etableret udendørs træningscentger i ahaven.

Her træner hun og børnene også til langt ud på aftenen.

»Selvom det er en forfærdelig tid nu, er der også gode ting. Jeg får nogle helt andre samtaler med mine børn. Og forleden så jeg stjerner, mens jeg lavede benpres. Det har jeg alrig prøvet før.«

Giv Gitte Hedeby og Café Oasen en håndsrækning ved at købe billeter til fremtidige konceter i Café Osen – det kan du gøre vesd at købe en mystisk billet – se mere på Café Oasens facebook-side.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Et af fotografierne til eftertiden fra denne coronatid.9

Lokal fotograf oplevede SARS for 16 år siden: Jeg vil gerne dokumentere covid-19 for eftertiden

Carsten - og Mikkel Nielsen er klar til at levere balloner.

Ballonkompagniet: »Ligesom Interflora, bare med balloner«