Søs Bjørklund mistede alle sine ordrer, da Danmark lukke. Nu sælger hun igen smørrebrød og har gjort plads til en kop kaffe, når det igen er forsvarligt at gå på café.
Søs Bjørklund mistede alle sine ordrer, da Danmark lukke. Nu sælger hun igen smørrebrød og har gjort plads til en kop kaffe, når det igen er forsvarligt at gå på café. - Foto: FOTO: Anja Berth

Smørrebrød går ikke som varmt brød: »Da hun lukkede landet, mistede jeg alle ordrer«

Søs Bjørklund fra Søs Smørrebrød har mistet halvdelen af sin omsætning, men har fortsat åbent med håndsprit, afstand og lækre madder.

Der er ikke noget meget bedre end et stykke med friskstegt roastbeef med hjemmelavet peberrod, agurkesalat, ristede løg og remoulade. Det synes Søs Bjørklund, der er indehaver af Søs Smørrebrød, som har ligget på Sallingvej 47 i 15 år. Men siden 11. marts i år har Søs Bjørklund haft andet at tænke på end roastbeef.

»Da hun lukkede landet, mistede jeg alle mine ordrer. Folk gik i panik, og jeg lukkede butikken to dage efter,” siger Søs Bjørklund om statsminister Mette Frederiksens nedlukning af Danmark for halvanden måned siden.

Mange af Søs Bjørklunds kunder er store fagforeninger og firmer, og da kontorerne er lukkede på grund af corona-krisen, så er der langt mellem æggemadderne.

Den første uge efter nedlukningen af Danmark, valgte Søs Bjørklund at lukke butikken. Men så gav hun hele butikken en hovedrengøring og fjernede kummefryseren, så der var plads til kunder. Og indkøbte håndsprit.

Nu har hun så åbent hver dag fra 8 til 14 og hun glæder sig til igen at holde åbnet fra morgenstunden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Denne ‘lille’ fyr kom til verden 15. april i København Zoo. FOTO: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Velkommen til verden, Otto

Lone Loklindt og Radikale Venstre vil satse på grønne initiativer, når Danmark skal genåbnes efter corona-krisen.

DEBAT: Radikale Venstre: Vi skal genstarte økonomien grønt