Foto: René Mølskov

GADEFOKUS: Vesterbrogade

Vesterbro har på sin vis sit udspring i Vesterbrogade, der stammer fra 1100-tallet, hvor vejen gik fra det befæstede Københavns Vesterport. Den dag i dag, er den et omdrejningspunkt for mange vesterbroere.

Tekst og foto: René Mølskov

rem@minby.dk

Den strækker sig fra Rådhuspladsen og Hovedbanegårdens hektiske liv over cafelivet på Vesterport til rolige oaser af fortovscafeer, beværtninger, vaskerier, genbrugsbutikker og foreningsliv. Vesterbrogade er på den ene side en mastodont, med historisk tyngde som få gader i hovedstaden. Den er samtidig en hovedåre af cykeltrafik og har sin helt egen charme som forretningsgade og beboelse.

Plads til alle typer liv

De små baggårde, i hobetal af nye såvel som yderst veletablerede forretningsdrivende og et konstant flow af mennesker i begge retninger.
Vesterbrogade har på samme tid plads til hektisk jag og rolig hygge. Men uanset hvor man banker på og går ind, får man bekræftet, at der er ejerskab og stærke, positive følelser forbundet med at arbejde og leve på Vesterbrogade.
På de næste sider kan du læse fakta om gaden. Tage med bag facaden i nogle få af de mange bygninger og forreninger, der lever og ånder på de knap to kilometer på Vesterbro. Stik selv hovedet indenfor og spørg nogle af Vesterbroerne på Vesterbrogade til gaden. Snart vil du opdage, hvor stærke kærligheden til gaden er.

Tag på opdagelse

I 1624 beordrede Christian 4., at vejen skulle brolægges.
Udenfor Københavns Volde måtte man dengang kun bygge bygninger, der kunne brændes i tilfælde af et angreb. Men ifølge hovedstadshistorie.dk, opstod der langsomt en bymæssig bebyggelse langs Vesterbrogade, der senere blev begyndelsen til den bydelen Vesterbro.

 

LÆS MERE:

Historien om Valencia

Foto: René Mølskov

Fire fakta om Vesterbrogade

Foto: René Mølskov

 

Fotogalleri – Vesterbrogade

Foto: René Mølskov
Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Historien om Valencia

På jagt efter flagermus