Socialborgmester Mia Nyegaard har sat debatten om stofbrugernes forhold på dagsordenen. Arkivfoto: Martin Sørensen

Debat: Bedre forhold for vores stofbrugere

Af Mia Nyegaard (RV),
Socialborgmester, København.

Misbrugere: Forleden var en række brugere, beboere, ngo’er, politikere og eksperter samlet til høring om stofscenen i København.

Baggrunden er, at partierne bag næste års budget har besluttet, at vi skal afdække, hvordan vi som by bedst rummer og hjælpere stofbrugere. Skal vi for eksempel have flere stofindtagelsesrum?

Det væsentligste er, at vi har en åben og fordomsfri diskussion om, hvordan vi bedst gør.

Høringen gav netop nogle input til, hvad det er for nogle emner, det er vigtigt at diskutere. Og holdningerne var mange, og det samme var engagementet – så tak til alle der deltog!

Blandt andet var der en pointe om, at eventuelle nye stofindtagelsesrum skal være mindre og målrettet forskellige behov, ligesom det flere gange blev nævnt, at både lokalbefolkningen og stofbrugerne skal involveres i arbejdet, hvis vi skal have flere stofindtagelsesrum.

Og stor ros til alle de lokaludvalg, som var til stede til høringen, fordi det netop understreger, hvor vigtig det er med lokal forankring og input – også om de svære emner i København.

Mens Vesterbro Lokaludvalg kunne fortælle om deres erfaringer med at bo op ad Københavns to eneste stofindtagelsesrum, H17 og Skyen, fortalte repræsentanter fra Bispebjerg og Amager Vest om deres overvejelser om at få etableret et stofindtagelsesrum i deres bydele.

De foreløbige resultater fra afdækningen viser en massiv opbakning til, at der skal være stofindtagelsesrum i København. Dog er det vigtigt, at vi får afdækket behovene grundigt, inden vi etablerer nye rum eller ændre på dem, vi har.

Derfor ser jeg meget frem til, at resultaterne af afdækningen er klar i begyndelsen af det nye år, så jeg og resten af Borgerrepræsentationen har et oplyst grundlag at træffe de beslutninger, der er bedst for stofbrugerne og resten af byen.

LÆS OGSÅ: Fremtiden for fixerum i byen

LÆS OGSÅ: Driften af fixerummet H17 kan ende hos selvejende institution

LÆS OGSÅ: Hvem hjælper Vesterbro efter at Vesterbro fik stofmisbrugerne

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

DEBAT: Rydning af Fredens Havn – og hvad så?

En imaginær fuckfinger blev Ole Henriksens indgang til USA