En verden af følelser på Ophelia

TEATER: De unge skuespillere fra den private skuespillerskole Ophelia arbejder på deres præsentationsforestilling, der skal vise teaterverdenen, hvad de har lært de seneste knap tre år. ‘Soli Deo Gloria’ har præmiere fredag i næste uge.

I baggården ligger det lille eventyragtige hus med rige farver og et indbygget vægur. Tik tak. Uret ser ud til at være gået i stå, men inden for løber tiden. Her sidder elever og slænger sig i sofaen ved siden af thekøkkenet. Bag den anden dør i huset gemmer sig en trappe. Anne Giver Pedersen kommer løbende ned, og giver hånd. Huset har været rammen for følelser og oplevelser for hende og de 10 andre afgangselever, der bliver færdige næste år.

»Forløbet har været en følelse af at blive skilt ad i atomer og samlet igen. Undervejs tænkte jeg, hvad fanden bilder I jer ind, at rode i mit inderste og hvem jeg er. Men det giver mening, fordi man lander på en anden måde, bagefter,« siger Anne Giver Pedersen.

Hvem havde ansvaret?

På den sorte scene udspiller sig en række skæbner. Skænderiet mellem parret tager langsmomt til i styrke. Bebrejdelser først i den ene retning, så i den anden. Så undskyldninger. Forklaringer og anklager. Hvem havde ansvaret for barnet? Hvorfor så du væk? Det var bare et kort øjeblik.

Følelserne på scenen fylder hele rummet, hvor de 11 afgangselever i disse dage øver til forestillingen ’Soli Deo Gloria’, der har præmiere fredag 7. december og spiller frem til tirsdag 11. december.

»Det er en præsentationsforestilling af os som skuespillere, hvor vi skal vise branchen, hvad vi kan,« fortæller Anne Giver Pedersen.

Forestillingen er instureret af Marie Louise Wille, der er kendt fra tv-serien ’Sommer’ og i denne omgang instruerer den tekst, hun selv i 2015 stod på scenen med på Betty Nansen Teatret.

»Det er 12 skæbnefortællinger, der både er forfærdelige og smukke. Alle handler om livet. Og altså både det smukke og skrækkelige i det. Der er både det meget onde, og det meget gode,« fortæller Mathias Hjørnholt, der selv spiller i to scener.

Den ene som nazistisk soldat, der oplever at knytte sig til en jødisk kvinde under anden verdenskrig. Den anden er i rollen som en sindsyg mand.

»Han hører stemmer, og de fortæller, ham, at der sidder nogen i bussen, der kan hjælpe ham. Og det finder han så der i bussen,« siger han.

Lam og ramt af alzheimer

Anne Giver Pedersen spiller ligeledes i to af de i alt 12 scener. Den ene som en kvinde, der møder en lam mand, der har skrevet til hende. Frustrationerne om at gennemskue, hvem han er, tager hurtigt til.

»I den anden scene er jeg en kvinde på 83 år, som ved, hun har alzheimer og skal dø. Hende og hendes genoplever mand alt det, de har oplevet sammen. Med den underlæggende præmis om, at det er ved at være slut og at alt har en ende,« fortæller Anne Giver Pedersen.

De kommende skuespillere har kæmpet med rollerne såvel som med uddannelsen de seneste to et halvt år.

»Jeg er overrasket over, hvor meget, vi har lært. Jeg begyndte her og følte, jeg kunne en hel del. Men jeg fandt ud af, at jeg faktisk havde et kæmpe hul i mine skuespilevner,« siger Mathias Hjørnholt.

Billedgalleri: kbhliv.dk/vesterbro

Tetaer. Soli Deo Gloria. Ophelia, Gasværksvej 4E. Fra 7. til 11 december. Se mere på: Ophelias.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokalråd vandt slaget om Amager Bio

Mobil politistation til røveriramte områder på Frederiksberg og i Valby