Udsatte borgere udskriver valg

TID TIL AT VÆLGE. Brugerne af Gang i Gade i Istedgade erklærede mandag morgen at valget var i gang. De satte valgplakater op over hele København. Det gjorde de for at sætte fokus på den oversete gruppe, de tilhører.

VALGKAMP: Det er mandag formiddag. Solens stråler er begyndt at tage til i styrke og udenfor Gang i Gaden i Istedgade 114 står Ivan og John sammen med hunden King. Cigaretrøgen står tydeligt frem mod den skarpe sol.

»De tænker ikke på mennesker. De ser bare på stedet som en udgift. Det er kassetænkning om et sted, der ellers har mennesket i centrum,« siger Ivan, hvis ansigt også pryder en hel del af de plakater, de skal ud og sætte op.

Han skal også i Go’ aften Danmark i dag. 17.30’eren, fortæller han. Men det bekymrer ham ikke. Han har været der før. Denne gang skal han afsted sammen med Lonnie.

Ingen kæmper deres sag

Margrethe Wivel er forstander i Settlementet, der også driver værestedet Gang i Gaden. Og hun er ikke i tvivl om, hvor vigtigt det er, at brugerne bliver sat på dagsordenen.

»Det er en gruppe mennesker, der ikke har nogen, der kæmper deres sag. De har ikke nogen særlig politisk opmærksomhed, og det kæmper de meget flot for. Men de kæmper også for at sætte hele det sociale område på dagsordenen,« siger hun.

Hun var også til stede mandag morgen, og vejledte brugerne i, at reglerne for opsætning af valgplakater skulle overholdes. Derfor blev hver gruppe af brugere udstyret med en stige, en stak plakater, strips og en tommestok, så de kunne måle, at de kom højt nok op.

Brugerne har også lavet en valgkamp, som du kan se på linket herunder.

Og så kan du møde Ivan og Lonnie, når de i Go aften Danmark om en times tid giver er på live-tv.

»Politikerne skal have at vide, at de ikke skal ødelægge det. Så vi kæmper for at bevare mangfoldigheden her på Vesterbro. Der skal være plads til alle. Også de udsatte og hjemløse,« siger Ivan.

Andre nyheder

Valgkamp i Istedgade sat i gang af ‘Gang i Gaden’. Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ung atlet fik stor ros af Kipketer

Open Studios: Mød kunstnerne på Fabrikken for Kunst og Design