Bred politisk opbakning til Gang i Gaden på første vælgermøde

VÆLGERMØDE. Der var stuvende fyldt i Istedgade 114, da ¿politikerne¿ fra Gang i Gadens valkamp til fordel for socialområdet debatterede med politikere fra både Rådhuset og Borgen. Alle lovede til sidst at kæmpe for værestedet.

VALGKAMP: Det er ikke bare en valgkamp for sig selv, som brugerne af værestedet i Istedgade 114, Gang i Gaden, har sat i søen. Det er en valgkamp for hele socialområdet, de mener er under pres.

Trods silende regn og mørke, glatte veje, var det næsten ikke til at presse sig ind i lokalerne, hvor der torsdag aften var politisk vælgermøde.

»Hvis vi lukker, hvor skal vi så gå hen? Ud gå gaden, op på pladsen?,« spurgte Lonnie, i sin egen politikertale.

Aftenens setup var nemlig, at politikerne fra Gang i Gaden, og derefter politikerne fra Rådhuset og Christiansborg hver havde tre minutters taletid. Derefter var debatten fri og åben.

Der er penge nok

De politiske deltagere var Finn Rudaizky (DF), Rosa Lund (Ø), Mette Annelie (B), Niels Christian Barkholt (SF) og Andreas Liske Keil (S).

I debatten opfordrede Fin Rudaizky blandt andet brugerne til at fortsætte kampen for det sociale område, fordi det ikke er en tabt kamp.

»Der er penge nok. I skal ikke tro på det, når I får at vide, at der ikke er råd,« sagde han og uddybede at:

»Københavns kommune er meget rig, men prioriterer midlerne. Jeg kan godt lide EM, Tour de France og pandekager på rådhuset, Men det fylder for meget i forhold til de vigtige ting.«

Tommelskruer på

Efter en lang og mest af alt positiv debat, tog forstander på Settlementet Margrethe Wivel ordet og satte tommelskruer på de ’ægte’ politikere.

En for en fik de spørgsmålet: Vil du, med dit politiske nteværk og dit mandat og dine politiske netværk, gøre alt i din magt for at sikre, at Gang i Gaden kommer på overførselssagen og senere på budget.

Fem politikere gav fem ja’er. Klapsalverne rungede og efterfølgende var der traditionsrig valgflæsk til alle deltagere på det første valgmøde.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Se din kommende rejse med ny rejseplan

Er Flemming fra Irma i Grøndal årets kassedame?