I følge Søren Hjortdal er det et problem med turisterne, som blandt andet indtager Skydebanegade på guidede ture. Foto: Arkivfoto/Martin Sørensen

DEBAT: Vesterbro skal ikke være en turistfælde om 10 år

…Debat

AF Søren Hjortdal

Skydebanegade 32

TURISTGENE: Kødbyen er under forandring, stod der i Vesterbro Bladet den 9. april. Men situationen er også, at hele Vesterbro ændrer sig i disse år. Specielt i forhold til turisme.

Vi mærker f.eks. turisterne mere og mere i Skydebanegade, hvor jeg bor. De bruger deres selfiestænger for at få det perfekte skud med hjem, og de får guidede ture for at kigge på gadens specielle arkitektur på vej mod “the meatpacking district”.

Men, hvor mange turister kan vi egentlig rumme? Nu og på længere sigt? Hvor meget vil vi se vores hjem lagt på Instagram?

Jeg er ikke nostalgisk. Jeg drømmer ikke om det det gamle Vesterbro. Byen forandrer sig. Sådan er det. Vesterbro ligner et lille-Berlin mere og mere med barer, barbershops og wellness. Men selvom turister er kræs for f.eks. caféejere, bør vi overveje, om vi vil trække dem alle sammen ind i på vores brosten og videre ind i nabolaget.

Beboerne sukker over turismen i indre by. De oplever det samme, som man gør i Barcelona og Amsterdam, hvor man er ved at drukne. Det kræver formentlig gennemført, pro-aktiv planlægning, hvis vi ikke skal lande det samme sted i løbet af de næste ti år hos os.

Skydebanegade og andre lignende gader skal ikke med små skridt forvandle sig til turistfælder. Vi er og skal altid primært være en beboelsesgade.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Borgmester opfordrer til at blive væk fra Paludan-demo i dag

Flere penge til Damhusengens Skole