Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Foto: Martin Sørensen

DEBAT: Træning i arbejdstiden giver positive resultater

…Debat

AF Sisse Marie Welling (SF)

Sundheds- og omsorgsborgmester, Københavns Kommune

sundhed: Det er ingen hemmelighed, at CEPOS og jeg er uenige om, hvorvidt træning i arbejdstiden er en god idé.

Men en ny måling fra Wilke viser, at et stort flertal af danskerne bakker op om træning i arbejdstiden, sådan som vi har indført det i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. Fire ud af fem danskere siger i målingen, at det er en ’meget god idé’ eller ’god idé’. Og det kan jeg selvfølgelig godt forstå. Træningen forebygger nemlig nedslidning af vores hårdtarbejdende sundhedspersonale. Nyuddannede SOSU’ere i starten af 20’erne skal arbejde, til de er over 73 år. Hvis det skal kunne lade sig gøre, uden at de bliver slidt ned og skal have en førtidspension, er jeg som arbejdsgiver nødt til at skabe rammerne, der gør, at de kan holde til et langt arbejdsliv.

Derfor indførte vi i 2017 obligatorisk træning i arbejdstiden for alle ansatte inden for pleje, køkken og rengøring. Og vi ved, at det virker.

Inden træningen blev indført permanent, kørte vi et pilotprojekt, som viste at lændesmerter blev reduceret med næsten 30 procent blandt de medarbejdere som deltog. Samtidig blev både energiniveau og søvnkvalitet forbedret. Det er SF’s holdning, at træningen skal være en fast del af arbejdet, og det er et flertal af danskerne heldigvis enige i.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Borgmesteren er blevet far for anden gang

Dragør undersøger hvad flere ældre borgere vil koste