Den udendørs fotoudstilling sætter med 110 fotografier fokus på Københavns forandring. Foto: Lars K. Engelgaar

Udendørs fotoudstilling illustrerer et København i forandring

Bryghuspladsen: Succesen ’Fang din By’ – en fotoudstilling gentages for fjerde år i streg af Dansk Arkitektur Center i år. Denne sommer er temaet ’Byen i forandring,’ og udstillingen kan opleves rundt omkring i København fra 7. juni til 30. august.

Byer ændrer sig

DAC vil gerne illustrere, at byer hver dag forandrer sig. Vi bygger hele tiden nyt, samtidig med, at vi konstant river gamle bygninger ned. Vi bygger desuden højere end nogensinde før. » Hvordan ser det ud, når gammelt møder nyt? Og er forandring altid godt? Det stiller udstillingen Fang din by – i forandring skarpt på gennem 110 stærke billeder skudt af fotoglade danskere,« skriver DAC i en pressemeddelelse. Udstillingen består af billeder fra en fotokonkurrence, der opfordrede danskerne til at fotografere steder i byen, hvor der sker forandringer.

Skoleelever og amatører

Over 3000 mennesker har i løbet af foråret dokumenteret byen i forandring, heriblandet skoleelever og amatørfotografer. Vinderbillederne er udpeget af en ekspertgruppe, der består af Maja Dyrehauge Gregersen, festivaldirektør for Copenhagen Photo Festival, Janus Engel Rasmussen, foto- og videojournalist samt Christian Juul Wendell, projektleder ved Bureau Detours.

Udstilling går byen rundt

DAC har i år besluttet, at udstillingen skal byen rundt. Dog skal halvdelen af udstillingen være fast på Bryghuspladsen, hvor DAC holder til. Fotoudstillingen flytter sig som følger:

7. juni til 20. juni – Nytorv

21. juni til 4. juli – Israels Plads

5. juli til 18. juli – Rådhuspladsen

19. juli til 1. august – Kultorvet

2. august til 15. august – Den Røde Plads

16. august til 30. august – Højbro Plads.

Festlig fernisering

Fredag 7. juni er alle inviteret til en festlig fernisering på Bryghuspladsen. Åbningsfesten begynder klokken 16.30 foran BLOX. Her vil vinderne blive afsløret, og så vil der være kolde fadøl, musik og pandekager.

Book gratis billetter og se mere på dac.dk

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Forårskoncert med nordisk musik

EL vil nedlægge p-pladser og jagte »de ekstremt lave priser på beboerlicenser«