Fotografierne fanger politikerne i et stille øjeblik, hvor de kommer til at blinke. Beskueren kan selv fortolke på, hvad politikerne dog må tænke i dette øjeblik. Foto: Klaus Holsting

Se 90 Christiansborg-politikere med lukkede øjne

FOTOUDSTILLING: Fotografen Klaus Holsting har lavet en fotoudstilling »90« med 90 kæmpestore portrætter af folketingspolitikere. Billederne fanger politikerne i et roligt og eftertænksomt øjeblik.

Politikere i dag er tvunget til at være hurtige i replikken for at være den, der udmærker sig hos seerne og lytterne.

Klaus Holsting fandt inspiration til udstillingen, da han en dag sad og sorterede de billeder fra, hvor politikerne havde lukkede øjne. I det øjeblik gik det op for ham, hvor stor en kraft billederne havde, når man så dem i sammenhæng med hinanden. Med lukkede øjne bliver man mere forsvarsløs og sårbar. Derfor bliver magten lagt i hænderne på personen, som betragter billedet, og denne får derfor mulighed for at aflæse politikerens forsvarsløse ansigt.

Mange får mere sympati for politikerne, nogle synes, at det kommer for tæt på, og andre synes, at billederne er morsomme.

Udstillingen kan ses i DGI-Byens foyer fra 15. maj til 5. juni. Der er gratis adgang.

Portrætterne kan samtidig ses på en LED-skærm på Nørreport Station. Billederne vises ca en gang i minuttet. Det er første gang nogensinde, at skærmene, der normalt viser reklamer, bruges til en kunstudstilling.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Flyvende hollænder sendte B.93 på vinderkurs

Kirsten Birgit nægter at sortere sit madaffald og overvejer at flytte