På Vesterbro kom ung som gammel til valgurnerne for at afgive deres stemme. Generelt var valgdeltagelsen til dette års folketingsvalg høj, og nogle enkelte steder, som her på Gasværksvejens Skole, nærmede stemmeprocenten sig 90. På Vesterbro satte mere end hver femte vælger deres kryds ud for Enhedslisten. Foto: Martin Sørensen

Vesterbro stemte meget mere – og stemte meget mere rødt

Enhedslisten hamrede igennem og tog mere end 21 procent af stemmerne på Vesterbro. Radikale Venstre blev med næsten 18 procent næststørst på Vesterbro mens største borgerlige parti blev Venstre med 12,8 procent.

VESTERBRO: Traditionen tro var var den store stemmesluger på Vesterbro Enhedslisten.

Folketingsvalget viste som tidligere år et klart rødt flertal på stemmestederne i Vesterbrokredsen.

Blandt andet hev Enhedslisten altså 21,2 procent af stemmerne på Vesterbro. Og det er endda i kredsen, som også indeholder stemmetal fra Sydhavnen, hvor der blandt andet på Skolen i Sydhavnen er en helt anden stemmefordeling. En stemmefordeling, hvor Venstre stod for næsten 26 procent af stemmerne og Enhedslisten for mindre end ni procent – kun to procentpoint mere end Liberal alliance.

LÆS OGSÅ:

https://kbhliv.dk/2019/06/06/124059/saadan-stemte-koebenhavn-her-er-persondramaerne/

Tilbagegang til S

Samler man stemmerne i kredsen, hvor blandt andet 26 procent af stemmerne fra Tove Ditlevsens Skole gik til Enhedslisten, så bliver flertallet altså rødt.

Socialdemokratiet gik godt nok samlet set tilbage med 5,6 procentpoint på Vesterbro i forhold til sidste valg og det betød, at de måtte nøjes med at få tredjeflest stemmer, nemlig 14,1 procent af de samlede stemmer i Vesterbrokredsen.

Vesterbro halverede som på landsplan nærmest også Alternativet, der ved dette valg fik 8,6 procent af vesterbro-stemmerne.

Også Liberal Alliance havde et svært Vesterbro-valg og gik tilbage fra 8,1 procent ved sidste valg til 2,9 procent i år.

Kristendemokraterne fik 184 stemmer og Stram Kurs var der 478 i Vesterbrokredsen, der stemte på.

Færrest fik løsgænger John Erik Wagner med blot én enkelt stemme ud af de i alt 40.553 afgivne stemmer. Den stemme fik han i øvrigt i Sydhavnen, der også er en del af Vesterbrokredsen.

Sejr til Radikale og Venstre

Venstre havde som på landsplan en markant fremgang og det samme havde Radikale Venstre, der scorede næstflest stemmer på Vesterbro med 17,8 procent. En fremgang på 7,1 procentpoint. Venstre snuppede 12,8 procent.

Stemmetallene fra Vesterbro-kredsen. Kilde KMD
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Uffe Elbæk stemte i Grøndal Multicenter

Grønne idéer spirer på Vesterbro