Vinderen af LGBT-børnelitteraturkonkurrencen kåres officielt under Copenhagen Pride Week. Foto: PR Foto

LGBT-litteratur oplever stor interesse

Litteratur: LGBT-børnelitteratur er i de seneste år blevet mere og mere populært. Grundtvigsk Forum har modtaget 239 LGBT-historier, siden foreningen udstedte en børnelitteraturkonkurrence med 3-6 årige som målgruppe. Kravet i konkurrencen var, at der mindst skulle optræde én LGBT-person. Sådanne historier mangler nemlig på de danske børns bogreoler. »Det siger måske også noget om, at spørgsmålet om LGBT-personers ligeberettigelse i disse år har fået offentlig opmærksomhed. Imidlertid er det ikke ’identitetspolitisk’ børnelitteratur, vi har efterspurgt, men litteratur der udfolder menneskelivet bag bogstavkoderne – i al dets mangfoldighed, skørhed, besværlighed og skønhed,« siger Ingrid Ank, leder af Grundtvig-Akademiet, om alle de bidrag, der er sendt ind til konkurrencen. Vinderen får besked i juni, men litteraturbidraget bliver først afsløret under Copenhagen Pride i august. Vinderen af konkurrencen modtager 20.000 kroner.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Efter afsløring: Forældre skal være med til at forbedre daginstitutioner

Lastbil væltet ved Langebro: Rejst af kran