Skorstenen på Enghavevej inden den blev forkortet med 11 meter. Arkivfoto: René Mølskov

Forkortet skorsten nedstemt – kampen fortsætter på rådhuset

SKORSTEN. Teknik- og Miljøudvalget vendte tommelfingeren ned til forvaltningens indstilling om at lave en ¿teknisk lovliggørelse¿ af den forkortede skorsten på Enghavevej. Men sagen er nu indbragt til Borgerrepræsentationen.

…opdateres (opdateres 18.6 kl. 12.16)

 

FORTSAT KAMP: I et halvt år har kampen for en gammel skorsten på Enghavevej stået på.

Det skyldes at det er et historisk mindeværke, som mange lokale – og altså også et flertal i Teknik- og Miljøudvalget – mener skal genopføres i sine fulde 31 meter fremfor den forkortede version på 20 meter, der lige nu står tilbage.

På den anden side står bygherre med en regning på mellem fem og otte millioner kroner og argumentet om at det resterende fundament på 20 meter skal udskiftes med nye sten for at kunne bære vægten af de fulde 31 meter. Dermed mener nogle af fortalerne for en såkaldt teknisk lovliggørelse, at det er værd at bevare de oprindelige 20 meter frem for at bygge 31 meter ’erstatningsskorsten’.

Kampen fortsætter

Mandag aften traf et flertal i Teknik- og Miljøudvalget en beslutning om at afvise den forkortede version og dermed også kræve en fuld genopbygning af skorstenen.

LÆS OGSÅ:

https://kbhliv.dk/2019/06/17/125946/skorstenen-faar-magtfuld-allieret/

Det var imidlertid ikke et enigt udvalg, og sagen er derfor blevet indbragt til Borgerrepræsentationen (BR). Det er en mulighed alle medlemmer af udvalgene og BR har, hvis de mener at en sag skal have en offentlig debat og behandles yderligere.

Ifølge avisens oplysninger var det A, Ø, F, Å og RV, der stemte for at en fuld genopførelse af skorstenen, mens C og I stemte for indstillingen om dispensation og C der indbragte sagen for Borgerrepræsentationen.

LÆS OGSÅ:

https://kbhliv.dk/2018/12/13/96373/breaking-politiet-standser-nedrivning-af-skorsten-paa-slagtergaardene/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

120 kunstnere fortolker ‘Plastik’

FB’s U15-drenge kronede suveræn sæson