Nyt madhus på Onkel Dannys Plads hedder ¿Hverdagen¿ og skal være et socialt samlingspunkt. Pressefoto: Fonden Købehavns Madhus

‘Hverdagen’ på Onkel Dannys Plads

Mad. Fonden Københavns Madhus åbner i Mandelas gamle lokaler med et fællesskabsorienteret spisested. De første langbordsmiddage har været holdt og hverdagen og fællesskabet skal i fokus.

Madhus: I den lave murstensbygning på Onkel Dannys Plads er der flyttet nye forpagtere ind. Spisestedet hedder Hverdagen, og refererer både til den placeringen på Onkel Dannys Plads og til hvad de spisende kan forvente af menukortet.

På Hverdagen er der fokus på økologisk og klimavenlig hverdagsmad, til en overkommelig hverdags-pris. Ifølge Madhuset selv også en pris som karma-cowboys og stenbroens skæve eksistenser kan overskue.

Øko-guld

Det nye sted har samme menu fra morgen til aften, du bestiller i baren og tager selv bestik og service ned til bordet.

Folkene bag Hverdagen, der er Fonden Københavns Madhus, satser på at have det økologiske spisemærke i guld inden sommeren er ovre.

Ambitionen i det nye madhus er, at Hverdagen bliver et socialt samlingspunkt i netop hverdagen. Hverdagen indgår i det kulturfællesskab i de brune bygninger på Onkel Dannys Plads, som huser en del af Københavns skæve og alternative kulturskabere og foreninger.

Socialt samlingspunkt

Lige fra Råhuset med 200 koncertdage til udstillinger, festivaler og meget mere. Pladsen er en del af DIT:KBH.

»Åbningen af et fællesskabsorienteret spisehus med fokus på gode råvarer er en vigtig brik i visionen om at skabe et sammenhængende kulturrum i hjertet af Vesterbro, og vi glæder os til samarbejdet. Der er allerede meget kultur på Onkel Dannys Plads, men ambitionen er at gøre pladsen til et førende kulturmiljø i København. Her spiller den nye kulturcafé en vigtig rolle,« siger Peter Bække Olesen, der er daglig leder af Onkel Dannys Plads i en pressemeddelelse.

Fonden Københavns Madhus holder til længere nede ad gaden i Den Brune Kødby og står bag økologiomlægningen af Københavns offentlige køkkener til 90 % økologi og økologiomlægning af mere end 1300 professionelle køkkener på landsplan.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Carpark Festival er klar til fest til juli

NØRREBROTYPER: Nour, Edanur og Hilal