Ninna Hedeager Olsen (EL) mener, at Københavns Kommune skal lytte mere til borgerne.
Ninna Hedeager Olsen (EL) mener, at Københavns Kommune skal lytte mere til borgerne. - Foto: Arkivfoto: Michael Paldan.

DEBAT: Lad os lytte til borgerne på Vesterbro og Sydhavnen

…Debat

Teknik- og miljøborgmester

BORGERINDDRAGELSE: Sydhavnen og Vesterbro er to bydele, hvor udviklingen virkelig kan mærkes.

Nye boliger skyder op, metroen breder sig snart ud gennem begge bydelene, og nu skal det gamle DSB-baneterræn også udvikles.

Men særligt det sidste er ved at vise tegn på noget af det, vi alt for ofte oplever i København, når vi udvikler byen: Man glemmer at inddrage københavnerne.

Jeg er sikker på, at Socialdemokraterne har de bedste intentioner for, hvordan det gamle baneanlæg kan blive til en ny og spændende del af Sydhavnen og Vesterbro, men i iveren efter at få det færdigt kan det se ud, som om at Frank Jensen og DSB Ejendomme, der ejer anlægget, er kommet så langt i deres snak om fremtiden for området, at man kan frygte, at der snart ikke er plads til borgernes ønsker.

Og det er ærgerligt, for i de to bydele ser vi en masse velvilje fra beboere til at komme med forslag til, hvordan en fremtidig udnyttelse af pladsen skal ske.

Jeg har selv været ude at se på området sammen med Vesterbro Lokaludvalg for at høre mere om deres forslag om en ny park på arealet. De har udviklet en idé om at skabe Vester Remisepark.

En park, der har mange af de ting, som de to bydele mangler: Grønne områder og rum for idrætsaktiviteter. Desuden skal den skabe sammenhæng mellem de to bydele. Det skal vi lade os inspirere af i det videre arbejde.

Alt for ofte kommer inddragelsen af københavnerne så sent i et projekt, at ønskerne falder for døve ører, da planen allerede ligger klar. Problemet med manglende borgerinddragelse isolerer sig desværre ikke til dette projekt, og derfor er der brug for en generel holdningsændring fra rådhuset.

Men indtil da kan vi her starte med at lytte til de beboere, der faktisk kommer til at bruge området ved det gamle baneterræn.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Forældrene på Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem er bekymrede for deres børns fremtid

DEBAT: Hvor skal vores børn hen, kære borgmester?

Foto: PR

Stunde Null – undergang og fortsættelse